Nivået i Eliteserien

Rekdals spørsmål fortjener svar

Da Kjetil Rekdal stilte spørsmål ved nivået i Eliteserien åpnet han døra for en kjent gjest. Elefanten i rommet.

EN AV DE BESTE: Kristiansund måljeger Amahl William D'Vaz Pellegrino framstår plutselig som en av Eliteseriens beste spillere og scorer mål som aldri før. Det fikk Kjetil Rekdal for et par uker siden til å stille et retorisk spørsmål rundt nivået i den norske toppligaen. Det ble ikke besvart da, og det er ikke besvart siden. Nivået i Eliteserien er blitt elefanten i rommet. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
EN AV DE BESTE: Kristiansund måljeger Amahl William D'Vaz Pellegrino framstår plutselig som en av Eliteseriens beste spillere og scorer mål som aldri før. Det fikk Kjetil Rekdal for et par uker siden til å stille et retorisk spørsmål rundt nivået i den norske toppligaen. Det ble ikke besvart da, og det er ikke besvart siden. Nivået i Eliteserien er blitt elefanten i rommet. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AMAHL PELLEGRINOS (30) enorme suksess i Kristiansund fikk Kjetil Rekdal for et par uker siden til å stille et retorisk spørsmål rundt nivået i Eliteserien. Der og da, i studioet til Fotball Direkte på Eurosport Norge, ble ballen forsiktig spilt ut av banen av Bernt Hulsker.

Siden det har den ligget helt stille.

Jeg vet det er diskusjoner der ute, men ingen snakker høyt om det som kan oppfattes som en devaluering av egen produkt.

DET ER INGENTING feil ved Amahl Pellegrinos herjinger i Eliteserien, bare så det er sagt. Siden han ble vraket i Strømsgodset og gikk til Kristiansund i fjorårets sommervindu har han et målsnitt på 0.94 per kamp.

Isolert for 2020 er snittet 1,14 med åtte scoringer på de sju kampene han har spilt.

Samtidig er det mye riktig ved Rekdal-spørsmålet som ikke er besvart.

DET ER IKKE noe poeng å disse Eliteserien, det er ikke det dette handler om. Vi har den ligaen vi har i Norge. Den lever vi godt med. Det er Eliteserien som fra uke til uke holder temperaturen oppe i norsk fotball. Men det må være lov å vurdere kvaliteten i et større perspektiv enn en enkelt kamp, isolerte prestasjoner, en scoring, en keepertabbe eller en treners valg og disposisjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer