Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rekdals Start i trøbbel - videre i cupen etter straffedrama

Ble til tider rundspilt av HamKam, men var best da det gjaldt.

TIL EKSTRAOMGANGER: Kjetil Rekdal og Start. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
TIL EKSTRAOMGANGER: Kjetil Rekdal og Start. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
  • Start - HamKam 1-1, 6-4 e.e.o.

Kjetil Rekdal berget ett poeng i debuten som Start-trener søndag. Onsdag tok han fatt på HamKam i cupens åttedelsfinale, som akkurat som Start aldri har stått i en cupfinale.

Mens Start sliter i bunnen av Eliteserien og byttet trener nylig, har HamKam funnet rytmen i 1. divisjon, der de før søndagens tap mot Mjøndalen hadde vunnet tre på rad.

Kristiansand-laget ble til tider regelrett rundspillt av HamKam, men satte sin ene sjanse i første omgang. HamKam fikk lønn for strevet og en utlikning i starten av andre omgang.

Det hele ble avgjort etter et straffedrama, der Start gjorde jobben og satte alle straffene i mål. HamKam bommet på en, og røk dermed ut av cupen.

- De meldte seg jo selv, og Tobias (Christensen) satte vi innpå for å ta straffe. Jeg er veldig god fornøyd med utfallet. Jeg sa at jeg ikke ville ha noe tullestraffer, sa Rekdal til NTB etter kampen.

- Beskjeden var å skyte i ett av hjørnene og bli ferdig med det, i stedet for å drive med noen finurlige greier. Jeg fikk ikke sett alle, men regner med at det var trøkk i alle, sa Start-treneren.

Scoret mot spillets gang

Det var HamKam som gikk friskest ut, og kom til et par gode avslutninger innledningsvis. Start-keeper Jonas Deumeland fikk mye å gjøre tidlig. Først måtte han dytte et forsøk fra de grønne og hvite ut til corner, før han igjen såvidt fikk beinet ballen unna i den påfølgende situasjonen.

HamKam presset stort og skaffet seg fire hjørnespark i løpet av det første kvarteret.

Etter tjue minutter banket Abubakar Aliyu Ibrahim til fra hjørnet av 16-meteren, men forsøket gikk utenfor mål. Alt i alt hadde Start mer enn nok å hanskes med de første minuttene, og Hamar-laget fant store rom i forsvaret.

Men mot spillets gang scoret Start på den ene sjansen de fikk etter 35 minutter. Espen Børufsen sendte hjemmelaget i føringen med et skudd fra 12 meter.

- Det kan ikke være sånn at når de en gang kommer i bår boks, så scorer de. Det er syltynt, sier HamKam-trener Kevin Knappen til NRK i pausen.

SCORET: Espen Børufsen (til høyre). Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
SCORET: Espen Børufsen (til høyre). Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Fortjent scoring

Ellers mente han at HamKam måtte fortsette å gjøre det samme i andre omgang, og være tålmodige - og sette sjansene.

Det gjorde de grønne og hvite, også: Andre omgang startet akkurat som den første, der HamKam gikk rett opp i press. Og fryktelig fortjent var det da tidligere Start-spiller Ibrahim headet et hjørnespark i mål tre minutter ut i omgangen.

- Det var fint å få den tidlig. Det er bra. Nå må vi tørre å fortsette i det sporet, sier Kevin Knappen til NRK.

Men Start klarte om noe å holde litt bedre koll på de grønne og hvite i andre omgang. Derfor endte det med ekstraomganger.

HamKam kom til den første store sjansen i ekstraomganene, da Peder Nersveen dunket til fra 20 meter. Men igjen var Deumeland ute og holdt unna.

Straffer

I andre omgang var igjen Deumeland på plass da HamKam avsluttet et praktangrep der Ivar Sollie Rønning bredsidet ballen i retning mål. Ibrahim var nære på igjen da han satte et skudd i stolpen rett før andre ekstraomgang var over.

Med det gikk kampen også til straffesparkkonkurranse.

Start satte sin første, mens Lars Brotangen satte HamKams første forsøk i tverrliggeren. Alle de neste straffene satt i mål, dermed var alt opp til Kevin Kabran, som tok Starts siste straffe.

Han scoret, og dermed var Start videre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media