Rekdals stikk til RBK: - Ikke så gode som de prøver å fortelle selv

VIF-treneren mener gullkampen lever.

DRØMMER OM GULL: VIF-trener Kjetil Rekdal har ikke gitt opp håpet om å gå til topps i Tippeligaen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
DRØMMER OM GULL: VIF-trener Kjetil Rekdal har ikke gitt opp håpet om å gå til topps i Tippeligaen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Vålerenga brukte gårsdagens lokaloppgjør mot Lillestrøm til å sende «Fulga» hjem som slakt og sikre lagets tredje strake tippeligaseier. Oslo-klubben ligger nå på 2. plass på tabellen, bare seks poeng bak serieleder Rosenborg. Det gjør at trener Kjetil Rekdal øyner et håp om å snyte Rosenborg for gullet.

- Det er ikke umulig. Rosenborg er bedre enn oss - foreløpig, men du vet aldri. Roter de bort noen poeng, kan vi kanskje komme oss nær dem og skape spenning. Gullkampen lever, sier Rekdal til Dagbladet.

VIF-treneren hevder samtidig at Rosenborg ikke er så gode som mange vil ha det til.

- Nei, det er de ikke. RBK er gode i norsk målestokk, men de er ikke så gode som de prøver å fortelle selv. I Tippeligaen er de bra, men de har ikke det nivået de hadde før. Det har de definitivt ikke, sier Rekdal.

- Ekstremt god stemning Mot Lillestrøm produserte ikke Vålerenga en eneste målsjanse i løpet av første omgang, men etter hvilen gikk det bare fem minutter før Alexander Mathisen mer eller mindre avgjorde kampen med et sikkert satt straffespark. Midtveis i omgangen fremprovoserte samme mann et selvmål fra LSK-stopper Marius Amundsen, noe som gjorde at VIF avanserte forbi Viking og Stabæk og inntok 2. plassen på tabellen.

Etter oppgjøret forteller Mathisen at han deler Rekdals optimisme foran sesongens 13 gjenstående kamper. Hovedgrunnen er en unik stemning innad i laget.

- Stemningen i troppen er veldig bra. Det er er fin gruppe, som er godt sammensatt. Gutta er kompiser og jobber for hverandre. Jeg føler også at vi har mye å gå på. Det gjør at vi har tro på at vi kan gjøre det enda bedre, forteller Mathisen til Dagbladet.

Han skryter samtidig av Rosenborg og det trønderne har prestert så langt i år, men mener at Kåre Ingebrigtsens mannskap ikke bør føle seg trygge på å ta tittelen.

- Jeg syns vi er ganske jevne med Rosenborg. Vi har en god stall, og er kapable til å vinne hver kamp. Vi kan ta dem igjen. Det kommer til å bli vanskelig, men vi har muligheten.

- Jevne ellevere Christian Grindheim har vært en av Vålerengas største sukessfaktorer denne sesongen. VIF-kapteinen spilte også en viktig rolle i 2005, sist hovedstadslaget tok gull. Han mener VIF-stallen var bedre den gang, men at det likevel er realistisk å tro på en ny serietittel. 

- Rosenborg fortjener skryt, for de har vært gode, men jeg tror vår og Rosenborgs ellever er ganske jevn. For å slå hverandre er både vi og dem avhengige av å ha dagen. Det hadde dessverre de sist vi møtte dem, men nå ønsker vi å reise til Trondheim og slå dem om et par uker, sier Grindheim til Dagbladet.

Rekdal mener på sin side at deler av VIFs førsteellever holder et høyere nivå enn RBKs.

SCORET: Mathisen satte inn 1-0 på straffe forbi en sjanseløs Arnold Origi i LSK-buret. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SCORET: Mathisen satte inn 1-0 på straffe forbi en sjanseløs Arnold Origi i LSK-buret. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Vi har noen områder hvor vi kan si at vi er bedre, uten at jeg vil si hvilke. Det er flest plusser til RBK, men vi kommer stadig nærmere, sier VIF-sjefen.

Tror på RBK Det er likevel ikke spesielt mye støtte for Rekdal å hente hos C Mores Petter Veland og Steffen Iversen. Ekspertene kommenterer gullkampen mellom lagene slik:

- Rosenborg viste mot Sandefjord at de kan avgi poeng mot hvem som helst, men hvis RBK og Vålerenga hadde vært likt nå, tror jeg de aller fleste hadde tippet på RBK, og nå leder de i tillegg med seks poeng. Håpet ligger likevel der, og det er viktig for spenningen, sier Veland.

- Jeg tror Vålerenga blir kjempefarlige utover høsten, men jeg tror Rosenborg er for stabile til at de blir tatt igjen, sier Iversen.

FEIRET: VIF-gutta kan feire at de ligger på 2. plass i Tippeligaen.  Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FEIRET: VIF-gutta kan feire at de ligger på 2. plass i Tippeligaen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer