Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rekker trolig skjebnekampen

Ankelskadde Caroline Graham Hansen tror hun rekker VM-åttedelsfinalen mot Australia.

VONDT: Caroline Graham Hansen ble skadet i oppgjøret mot Sør-Korea, men er optimistisk med tanke på å rekke åttendedelsfinalen mot Australia. Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino/NTB scanpix
VONDT: Caroline Graham Hansen ble skadet i oppgjøret mot Sør-Korea, men er optimistisk med tanke på å rekke åttendedelsfinalen mot Australia. Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino/NTB scanpix Vis mer

Det er ikke et alternativ å spare seg til senere kamper. Kampen er vinn eller forsvinn for Norge og Graham Hansen mener hun bør være kampklar.

- Jeg klarer å gå, i hvert fall. Å gå normalt er jo en bra ting. Jeg er optimist. Det er ikke vits i å lage begravelsesstemning før det eventuelt viser seg at det ikke går, sa den norske angrepsspilleren da hun møtte pressen på spillerhotellet i Nice onsdag.

I samme by spiller Norge åttedelsfinale i fotball-VM mot Australia lørdag. Hansen har få dager på seg til å bli frisk fra leddbåndsskaden hun pådro seg i siste gruppespillkamp mot Sør-Korea.

- Hevelsen har gått veldig ned, og det er deilig. Jeg føler at jeg klarer å gå bra i dag.

Hun sier følgende om hva hun gjør framover:

- Det blir å sykle mye, få sirkulasjon og gjøre øvelser som gjør at jeg får større bevegelser. Jeg tar det steg for steg.

FORGUDER MESSI: Caroline Graham Hansen får se en egen tweet om Lionel Messi fra 2013. Reporter/video: Endre Lübeck / Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet Vis mer

Spares ikke

Den blivende Barcelona-proffen anslår at hun må trene med ball senest fredag for at det skal være håp om å spille mot Australia.

- Man prøver å avvente så lenge som mulig med å ta avgjørelsen, men kan man ikke spille fotball dagen før, er det ikke noen vits i å prøve. Det blir en tøff match, og man trenger folk utpå der som kan gjøre den jobben som kreves.

Å spare seg til en eventuell kvartfinale blir ikke aktuelt for 24-åringen.

- Nei, det blir vanskelig å spare seg til noe man eventuelt ikke får spille i det hele tatt. Det handler først og fremst om å bli klar til kampen. Spiller jeg ikke, er det fordi jeg ikke er klar, sier hun.

- Verdens beste

Australia har ikke imponert voldsomt spillmessig i gruppespillet, men har likevel slått Brasil og Jamaica. Det er liten tvil om at Samantha Kerr, som scoret alle fire målene mot jamaicanerne, må passes ekstra på.

- Sam Kerr blir viktig for oss å stoppe. I mitt hode er hun nok den som har vært best i verden de siste årene. Hun har vært fantastisk god. Det er ekstremt sterkt det hun har gjort, sier Graham Hansen om storscoreren.

Hun mener Norge har god mulighet til å ta seg videre, men venter en tøff kamp.

- Australia er et lag som jeg tror passer oss bra. De ligner på oss i fysikk og i måten de spiller på. Det blir tøft, men vi er også et godt lag som har en god mulighet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling