Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reklametabbe for Bakken

Så har det skjedd igjen. Marius Bakken løp uten draktreklame for forbundssponsoren i Florø. Men denne gangen var det forbundet selv som tabbet seg ut.

Marius Bakken slettet Knut Kvalheims 29 år gamle rekord på 2000 meter med tre sekunder da han løp på 5.01,48 i Florø lørdag 31. mai. For en sjelden gangs skyld ble løpet vist på TV, men det fikk ikke forbundssponsor DnB mye glede av. Bakken løp nemlig ikke med draktreklamen han skulle hatt. Dette har blitt lagt merke til i miljøet, som fortsatt husker den opphetede krangelen rundt Bakken og rettighetsstruktur for to år siden. Men denne gangen er det definitivt ikke Bakkens feil.

- Forbundet skulle passe på. De glemte det, og har tabbet seg ut. De har lagt seg flate og beklaget overfor meg, sier DnBs sponsorsjef Jacob Lund til Dagbladet.

- Skjer ikke igjen

Forbundets generalsekretær Kjetil Hildeskor tar sjølkritikk.

- Ja, dette har med dårlig kommunikasjon og oppfølging å gjøre. Jeg har tatt det opp med rette vedkommende. Det skjer ikke om igjen, sier Hildeskor.

Han presiserer at det denne gangen absolutt ikke er snakk om en ny konflikt med Bakken, men Lund mener at også utøveren har et visst ansvar for å passe på.

- Marius burde nok passet på sjøl også, men det var de som skulle sjekke dette som sov i timen, sier Lund, som har godtatt beklagelsen.

Ble sjuk

Bakken føler seg helt skyldfri i flausen.

- Jeg hadde ikke peiling på dette i det hele tatt, sier Bakken.

Han mangler stadig personlig sponsor etter at Rikstoto trakk seg, og er for sin del mer opptatt av treninga enn av draktreklamen.

- Jeg var sjuk ei uke etter løpet i Florø. Tror det var en reaksjon fordi kroppen min ikke har løpt så fort på veldig lenge, sier han.

Nå er han frisk, og pøser på med knallhard trening fram mot 1500-meteren i e-cupen uka før han sesongdebuterer på 5000 meter under Bislett Games 27. juni.

- Føler at jeg er tilbake i godt slag, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media