Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rekord-Ådne

Ådne Søndrål satte norsk rekord på 1000 meter, og det holdt til 3. plass på distansen på OL-isen i natt. Det lover om spennende dager i februar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Umulige Jeremy Wotherspoon fra Canada tok sin fjerde seier av fire mulige i helga og gikk inn til 1.07,83. Det var relativt langt fra fantomrekorden på 1.07,72 lørdag. Han var til slutt bare 5/100 sekund foran nederlenderen Erben Wennemars. Avstanden til Ådne Søndrål, som forbedret sin norske rekord til 1.08,15, ble på 32/100 sekund.

- Jeg er godt fornøyd. Jeg har ikke fått gått så mye sprint på grunn av kneskaden. Men det er godt å få hurtigheten i kroppen, sier Søndrål til NTB.

Skremt ja

Hallingen ble lørdag likhet med mange andre skremt av Wotherspoons oppvisning.

- Jeg ble litt skremt ja. Men han åpnet på 16,2 og jeg på 16,9. Han tar meg de første 200, og jeg ham de siste 800. Med en bedre start skal det bli fullt mulig å matche det. Det er en del å jobbe med framover for å få til en bedre start, sier Søndrål.

Rå avslutning

Sprint-trener Mikkel Stølen kan fortelle om en avslutning fra Søndrål av en helt annen verden.

- Ådne hadde en helt rå avslutning. Han åpnet på 16,9 og gikk førsterunden på 25,2. Sisterunden var på 26 blank. Det var det ingen av de andre som matchet. Får han til åpningen kan dette gå styggfort, sier sprinttrener Mikkel Stølen til NTB.

Slo til

Det så ut som om de to norske løperne tok det litt roligere på 500 meteren tidligere på dagen for så å slå til på den doble distansen søndag.

Søndrål hadde imidlertid problemer i siste indre på 500 meteren og tapte stort på det. Petter Andersen gikk også litt dårligere på 500, men gikk inn til 20. plass på den doble distansen med tiden 1.09,63.

For de to var det viktigste med verdenscupløpene i Salt Lake City å gjøre seg vant til den ekstremt glatte isen i The Olympic Oval.

Savnet 1500 m

- For Petter er dette veldig god trening for 1500 meteren. Man må snart ha høye 25 runder og 26 runder også på en 1500 meter for å henge med der, sier Stølen.

- Er det synd det ikke var 1500 meter på programmet denne helga. For forholdene var tydeligvis ekstremt gode?

- Ja, men jeg skal gå 1500 meter i Calgary, og isen der er også veldig rask, avslutter Søndrål.

(NTB)

NORGES RASKESTE: Ådne Søndrål spurtet inn til ny norsk rekord på tusenmeter i natt.Foto: SCANPIX/AFP
Hele Norges coronakart