Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rekord av van Nistelrooy

Ruud van Nistelrooy scoret i sin sjuende kamp på rad mot Southampton i dag. Man Utd vant 3-1. Ole Gunnar Solskjær ble matchvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ruud van Nistelrooy tangerte i dag scoringsrekord i Premier League, da han scoret i sin sjuende seriekamp på rad for Manchester United. Dermed er nederlenderen likt med Alan Shearer, Mark Stein og Ian Wright, som alle har scoret i sju ligakamper på rad.

Rekord-scoringen kom etter ni minutter på St Mary's. Van Nistelrooy ble spilt fri av Paul Scholes, og skjøt ballen lavt i det lengste hjørnet fra skrå vinkel.

Southampton tok ledelsen i kampen allerede etter tre minutter, da James Beattie slo Laurent Blanc i hodeduell og nikket ballen knallhardt i nettet. Sjansen kom som et resultat av at Mikael Silvestre gav bort ballen på høyrekanten. Jason Dodd satte fart framover, og la inn perfekt til Beattie som scoret sitt første mål mot Manchester United.

Southampton var klart best i første omgang, og hadde fortjent en ledelse til pause. Den største sjansen kom fire minutter før pause, da debutanten Augostin Delgado fikk ballen inne i 16-meteren. Fabien Barthez rykket ut og Delgado spilte til godt plasserte Marian Pahars som bare trengte å treffe det åpne målet for å score. I stedet gikk skuddet like over.

Manchester United på sin side sløste ikke med sjansene. Et perfekt frispark fra David Beckham på overtid i første omgang, sørget for at Alex Fergusons menn hadde ledelsen til pause.

I andre omgang la Ole Gunnar Solskjær på til 3-1, med sin sjuende scoring for sesongen. Van Nistelrooy gjorde forarbedet og la ut til Solskjær som scoret med et skudd fra 16 meter.

SJU STRAKE: Ruud van Nistelrooy scoret igjen. Men det gjorde også Ole Gunnar Solskjær.
Hele Norges coronakart