Rekord-Bakken

FLORØ (Dagbladet): Så glad ble Marius Bakken (22) for norsk rekord på 3000 meter og årsbeste i verden. - Det var en vanvittig følelse å gå i mål. Publikum jublet og sjøl var jeg i ekstase, sier unggutten til Dagbladet.

Med 7.42,05 slettet Sandefjord-gutten en av friidrettens anakronismer - Knut Kvalheims 26 år gamle norske rekord på 7,42,4. Det er også nordisk rekord.

- For meg er 3000 meter ukurant. Men jeg løper distansen for å få nok fart i kroppen til å beherske 5000 meter. Halvmila går så fort i dag at du er sjanseløs uten hurtighet.

For det er på 5000 meter OL-sjansene er størst, ifølge ham sjøl. Kroppen er ennå i yngste laget til å greie ei hel mil på bane.

Skyter fart

Men karrieren har skutt farlig stor fart etter at han slo igjennom i Sentrumsløpet i fjor. Utover i sesongen kom resultatene på løpende bånd, og nå er Marius Norges sikreste kort på langdistansene.

- Utviklinga går riktig. Dette løpet er personlig rekord med fem sekunder. Jeg har fått mer styrke og stayerevne og tåler de harde rundene.

Tar ikke av

Med årsbeste i verden på 3000 meter har unge Marius sendt et skremmeskudd til utlendingene foran de store stevnene i sommer - og ikke minst OL. Likevel har han ingen planer om å ta av.

- Jeg vil fortsette å holde fokus på arbeidsoppgavene, som det så populært heter. Sier jeg det, kan ingen komme å ta meg etterpå hvis jeg ikke lykkes, sier Marius.

Til Afrika

Sandefjord-gutten går utradisjonelle veier for å bli best. Han har tidligere hatt vellykkede treningsopphold bak seg i høyden i Afrika. Den resepten skal han også bruke seinere i sommer.

- Jeg skal nedover, og trolig blir det et to ukers opphold i begynnelsen av august. Her skal jeg samle krefter fram mot det som forhåpentlig blir sesongens viktigste løp: OL i Sydney.

- Hvis jeg kommer dit, da, sier Marius Bakken.

<B>REKORDFART:</B> Marius Bakken kastet alle hemninger da han skjønte at det ble norsk rekord på 3000 meter.