Rekord-Barca

Barcelona slo Newcastle 3-1 i Champions League i kveld, og tok dermed sin 10. strake seier i turneringen.

Barca sliter i den hjemlige serien, men i Europas gjeveste klubbturnering er laget uslåelig. Spanierne vant alle de seks kampene i første fase, samt de to kampene i kvalifiseringen. 10 strake seirer er tangering av Milans rekord satt i 1992/93-sesongen.

Newcastle-trener Bobby Robson var mest skuffet over engelskmennenes innsats på Barcelonas tredje scoring.

- Vi tapte på et tabbemål, sa Robson til ITV etter kampen.

- Shay (keeper Given) misset et overlegg, og Keiron (Dyer) var uoppmerksom. Det kostet oss dyrt. På 2-1 hadde vi en sjanse, men når de fikk 3-1 ble det vanskelig, forklarte Robson.

Han benyttet likevel annledningen til å rose en av sine unggutter, Shola Amebobi.

- Jeg synes Shola var veldig god i dag, og hadde flere gode sjanser. Han kunne blitt helt i dag med litt mer hell, sa Robson.

Dani ga Barcelona ledelsen etter sju minutter i en kamp som egentlig skulle vært spilt i går, men som ble utsatt et døgn på grunn av kraftig regnvær. Men Bobby Robsons gutter fra Newcastle utlignet etter 24 minutter da Shola Ameobi utnyttet et innlegg fra Kieron Dyer.

Gjestene var i en periode det beste laget, og tidligere Barca-trener Robson hadde på et tidspunkt drømmen intakt om seier på Nou Camp. Men uten de suspenderte angriperne Alan Shearer og Craig Bellamy klarte ikke Newcastle å utnytte sjansene.

I stedet ordnet Patrick Kluivert 2-1 for vertene etter 35 minutt er. Thiago Motta la på til 3-1 etter 58 minutter. Mange mente headingen ikke passerte målstreken, men dommeren pekte mot midten.

Dermed har Barcelona seks poeng etter to kamper, det samme som Inter, mens Newcastle og Leverkusen står uten poeng i gruppe A.

(NTB)

VANT IGJEN: Javier Saviola og Barcelona vant igjen, selv om Newcastle og Aaron Hughes til tider ga dem motstand.