Rekord for betal-spill

«Manager 2003» har lært Dagbladet.no sine lesere å betale for moroa. På noen uker har spillet satt ny rekord.

Da vi lanserte «Mitt Drømmelag» som betal-spill i vår, ble vi nedmailet av sinte lesere:

- Det går ikke an å ta fra oss den frie underholdningen, mente hundrevis av Dagblad.no-brukerne.

Likevel ble «Mitt Drømmelag» med spill på norsk tippeliga en god start for betal-tjenester innen fotball. Vi nådde nesten målet om to tusen betalende deltakere, og viktigst:

  • Leserne vendte seg til at ikke all moro på nettet er gratis!

Derfor har oppslutningen i høst om «Manager 2003» med spill på engelsk Premier League vært enda større. Bare noen runder etter den engelske fotballstarten passerer vi 2000 betalende spillere; flere av dem med et par lag i aksjon.

I tillegg er brukerne fornøyde. Alle klagene fra i våres er borte - bare spenningen og gleden med et dynamisk fotballspill er tilbake.

Det viser at med et godt produkt er folk også villig til å betale for underholdning på nettet. Manager 2003 gjør at flere tusen følger nyhetene fra engelsk fotball hver dag gjennom Dagbladet.no og gir avisa lojale lesere.

I dag forteller vi om denne introduksjonen av betal-spill til mediafolk fra hele Norden på SAXoTECH Brukerkonferanse på Rebild Bakker utenfor Aalborg. Vi håper erfaringene fra Dagbladet.no kan hjelpe andre i bransjen til å finansiere god nettjournalistikk.

esten.o.saether@dagbladet.no

MANGE OM BEINET:</B> Mer enn 2000 managere kjemper om hovedpremien, en fotballreise til Champions League-finalen på Old Trafford.