Rekord-Guardado ledet Mexico til seier

I Gold Cup.

JUBELSCENER  da Mexico sikret seieren i Gold Cup.  Foto: NTB Scanpix
JUBELSCENER da Mexico sikret seieren i Gold Cup. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mexico-kaptein Andrés Guardado ble førstemann til å score i tre Gold Cup-finaler da han førte an i 3-1-seieren over Jamaica i søndagens finale i turneringen.

Triumfen foran 68.930 tilskuere i Philadelphia var mexicanernes tredje på de fire siste forsøkene. Nasjonen har vunnet den moderne utgaven av Concacaf-mesterskapet sju ganger, mens det også ble Mexico-triumf tre ganger før turneringen skiftet navn til Gold Cup.

- Vi er veldig glad. Vi dominerte. Vi fant rytmen vi ønsket og kontrollerte kampen. Det er en god følelse for oss alle, sa Mexico-trener Miguel Herrera.

Imponerte Jamaica hadde imponert stort ved blant annet å slå ut USA i semifinalen, men søndag var «the Reggae Boyz» aldri nær en sensasjonell triumf. Jamaicanerne var likevel svært fornøyde etter finaletapet.

- For meg er dette ikke sølv. For meg er dette gull, Ingen ga oss en sjanse, Dette laget har spilt alle kampene over evne. Jeg er veldig stolt av å lede disse spillerne. Jamaica burde være veldig stolte, sa Jamaica-trener Winfried Schaefer.

Guardado ledet an Kaptein Guardado sendte Mexico i føringen etter en halvtimes spill, da han banket ballen i mål på en strøken crossball fra Paul Aguilar. Etter hvilen var Jesús Corona rask med å øke til 2-0, mens Oribe Peralta trygget seieren i det 61. minuttet.

Innbytter Darren Mattocks reduserte for Jamaica i det 80. minuttet, men 1-3-scoringen kom for sent til å stoppe den mexicanske seiersfesten.

Har du Norway Cup-tips?

Årets Norway Cup arrangeres 26. juli-1. august og er den 43. turneringen i rekken. I år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

Uansett kunne jamaicanerne glede seg over sin beste prestasjon i Gold Cup noensinne. Panama snøt overraskende USA for bronsemedaljene.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer