JUBELSCENER  da Mexico sikret seieren i Gold Cup.  Foto: NTB Scanpix
JUBELSCENER da Mexico sikret seieren i Gold Cup. Foto: NTB ScanpixVis mer

Rekord-Guardado ledet Mexico til seier

I Gold Cup.

Mexico-kaptein Andrés Guardado ble førstemann til å score i tre Gold Cup-finaler da han førte an i 3-1-seieren over Jamaica i søndagens finale i turneringen.

Triumfen foran 68.930 tilskuere i Philadelphia var mexicanernes tredje på de fire siste forsøkene. Nasjonen har vunnet den moderne utgaven av Concacaf-mesterskapet sju ganger, mens det også ble Mexico-triumf tre ganger før turneringen skiftet navn til Gold Cup.

- Vi er veldig glad. Vi dominerte. Vi fant rytmen vi ønsket og kontrollerte kampen. Det er en god følelse for oss alle, sa Mexico-trener Miguel Herrera.

Imponerte Jamaica hadde imponert stort ved blant annet å slå ut USA i semifinalen, men søndag var «the Reggae Boyz» aldri nær en sensasjonell triumf. Jamaicanerne var likevel svært fornøyde etter finaletapet.

- For meg er dette ikke sølv. For meg er dette gull, Ingen ga oss en sjanse, Dette laget har spilt alle kampene over evne. Jeg er veldig stolt av å lede disse spillerne. Jamaica burde være veldig stolte, sa Jamaica-trener Winfried Schaefer.

Guardado ledet an Kaptein Guardado sendte Mexico i føringen etter en halvtimes spill, da han banket ballen i mål på en strøken crossball fra Paul Aguilar. Etter hvilen var Jesús Corona rask med å øke til 2-0, mens Oribe Peralta trygget seieren i det 61. minuttet.

Innbytter Darren Mattocks reduserte for Jamaica i det 80. minuttet, men 1-3-scoringen kom for sent til å stoppe den mexicanske seiersfesten.

Uansett kunne jamaicanerne glede seg over sin beste prestasjon i Gold Cup noensinne. Panama snøt overraskende USA for bronsemedaljene.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram