Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rekord og seier på Thorkildsen

Slettet 16 år gammel rekord på DN-Galan i Stockholm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andreas Thorkildsen sprengte nye grenser under DN-Galan i Stockholm tirsdag kveld. Med 89,78 i spyd satte han ny stadionrekord og vant overlegent.

Dermed får nordmannen en 1-karats diamant i premie som bevis på den nye stadionrekorden – samt prispenger på rundt 25.000 kroner.

– Men det var litt surt med de 22 små centimeterne jeg manglet på 90-meteren. Jeg skulle gjerne blitt førstemann over 90 her på denne banen. Da spydet landet, trodde jeg det var over 90, avslører en meget fornøyd 24-åring.

Med unntak av førstekastet fikk nordmannen de øvrige forsøkene over 80-metersgrensen. Men han sparte på det aller beste helt til slutt: 89,78 meter har ingen tidligere kastet på Stockholms Stadion. Det er nøyaktig 20 centimeters forbedring av en rekord som har stått siden 1990.

Ellers beviste den olympiske mesteren at EM-formen er inne med blant annet 87,28 og 87,69.

Thorkildsens rival Tero Pitkämäki var ikke med i feltet i Stockholm. Det var for øvrig verdensrekordholder og veteran Jan Zelezny, som ble nummer to.

Verdensmester fra i fjor, Andrus Värnik fra Estland, kastet dødt tre ganger og ble disket underveis. (ANB)

KLINTE TIL: Andreas Thorkildsen var i en klasse for seg i Stockholm. I sitt siste kast fikk han opp 89,78 - og slettet dermed den 16 år gamle stadionrekorden. Foto: SCANPIX
KLINTE TIL: Andreas Thorkildsen var i en klasse for seg i Stockholm. I sitt siste kast fikk han opp 89,78 - og slettet dermed den 16 år gamle stadionrekorden. Foto: SCANPIX Vis mer