Rekord-rød jul i engelsk fotball

19 utvisninger på 45 kamper på Boxing Day.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den tradisjonsrike Boxing Day-runden ble den rødeste serierunden noensinne i det profesjonelle engelske ligasystemet.

Ikke mindre enn 19 spillere ble ilagt marsjordre, fem av dem i Premier League. Dermed ble den tidligere rekorden på 15 røde kort i løpet av én enkelt serierunde grundig slått.

Og ennå gjenstår én kamp av runden: Kveldens oppgjør mellom Blackburn og Manchester City. Hjemmelaget er «verstingen» blant samtlige lag i toppdivisjonen med fem utvisninger så langt denne sesongen.

Ber om pent vær

I festfyrverkeriet av en fotballkamp på Stamford Bridge mellom Chelsea og Aston Villa gikk det tidvis hardt for seg. Ricardo Carvalhos skrekktakling på Gabriel Agbonlahor står frem som det kanskje grelleste eksempelet på den «blodige» runden.

Tofotstaklingen var av den sorten som er potensielt karriereødeleggende, og den talentfulle Villa-angriperen var heldig som kunne fortsette oppgjøret.

En angrende Carvalho tok imidlertid ansvar for øyeblikket av galskap, og utstedte i går kveld en unnskyldning for egen oppførsel.

- Det var aldri meningen å skade Gabriel Agbonlahor med taklingen. Jeg gikk etter ballen og ønsker ikke at folk skal gå rundt og tro at jeg forsøkte å skade en motspiller. Jeg fikk ikke møtt ham etter kampen for å be han om unnskyldning, men håper at denne meldingen kommer frem til han, lyder det i en offisiell meddelelse på Chelseas hjemmeside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer