Rekord-rød jul i engelsk fotball

19 utvisninger på 45 kamper på Boxing Day.

(Dagbladet.no): Den tradisjonsrike Boxing Day-runden ble den rødeste serierunden noensinne i det profesjonelle engelske ligasystemet.

Ikke mindre enn 19 spillere ble ilagt marsjordre, fem av dem i Premier League. Dermed ble den tidligere rekorden på 15 røde kort i løpet av én enkelt serierunde grundig slått.

Og ennå gjenstår én kamp av runden: Kveldens oppgjør mellom Blackburn og Manchester City. Hjemmelaget er «verstingen» blant samtlige lag i toppdivisjonen med fem utvisninger så langt denne sesongen.

Ber om pent vær

I festfyrverkeriet av en fotballkamp på Stamford Bridge mellom Chelsea og Aston Villa gikk det tidvis hardt for seg. Ricardo Carvalhos skrekktakling på Gabriel Agbonlahor står frem som det kanskje grelleste eksempelet på den «blodige» runden.

Tofotstaklingen var av den sorten som er potensielt karriereødeleggende, og den talentfulle Villa-angriperen var heldig som kunne fortsette oppgjøret.

En angrende Carvalho tok imidlertid ansvar for øyeblikket av galskap, og utstedte i går kveld en unnskyldning for egen oppførsel.

- Det var aldri meningen å skade Gabriel Agbonlahor med taklingen. Jeg gikk etter ballen og ønsker ikke at folk skal gå rundt og tro at jeg forsøkte å skade en motspiller. Jeg fikk ikke møtt ham etter kampen for å be han om unnskyldning, men håper at denne meldingen kommer frem til han, lyder det i en offisiell meddelelse på Chelseas hjemmeside.

1 AV 19: Den tidligere Vålerenga- og Moss-spilleren Brynjar Gunnarsson bidro med sin tofotstakling på West Hams Hayden Mullins til at Boxing Day ble den rødeste runden noensinne i det engelske seriesystemet. Foto: AP/Scanpix
1 AV 19: Den tidligere Vålerenga- og Moss-spilleren Brynjar Gunnarsson bidro med sin tofotstakling på West Hams Hayden Mullins til at Boxing Day ble den rødeste runden noensinne i det engelske seriesystemet. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Anker Cole-utvisning

En som ikke var like klanderverdig som Carvalho er portugiserens forsvarskollega Ashley Cole. Venstrebacken ble utvist da han stoppet ballen på streken med det dommer Phil Dowd oppfattet som Coles venstre hånd.

Chelsea bekrefter at klubben anker Dowds avgjørelse om å sende Cole i dusjen noen minutter før de andre aktørene på Stamford Bridge.

Rekord-rød jul i engelsk fotball
<B>IKKE LIKE SYNDIG:</B> Utvisningen av Ashley Cole var av det mer diskutable slaget.