Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rekord-Totti snytt for festen

Hadde Inter i kne på San Siro.

Inter - Roma 1-1

(Dagbladet.no): Det lå an til en kveld av de sjeldne for Francesco Totti. Ikke bare passerte Roma-strategen Giacomo Losis klubbrekord på 387 toppseriekamper i kveldens toppkamp mot Inter - noen minutter før slutt tydet alt på at hans vakre volley etter 38 minutter skulle bli kampens eneste scoring.

Det ville i så fall reddet mye av spenningen i Serie A.

Men så ble Phillippe Mexes utvist. Roma-stopperen fikk sitt andre gult kort da han såvidt sparket Hernan Crespo bak på leggen, og argentineren utnyttet selvsagt situasjonen til fulle.

Etter voldsomme protester tuslet Mexes til slutt i garderoben. Like etter utliknet Inter.

Kaptein Javier Zanetta plukket opp en klarering på 20 meter, var kald nok til å dempe, før han banket ballen helt inne i hjørnet.

Inter var svekket

Lettelsen var enorm i Inter, som dermed holder avstanden ned til Roma på ni poeng. Det har de grunn til å være fornøyde med, på en dag der de stilte uten spillere som Ivan Cordoba, Zlatan Ibrahimovic, Julio Cruz og Walter Samuel.

HER TAR ROMA LEDELSEN: Francesco Totti kom seg foran tidligere lagkamerat Christian Chivu, og styrte ballen i hjørnet. Lenge så Inter ut til å gå på sitt første serietap siden 18. april i fjor, men seieren glapp tre minutter før slutt. Foto: AP
HER TAR ROMA LEDELSEN: Francesco Totti kom seg foran tidligere lagkamerat Christian Chivu, og styrte ballen i hjørnet. Lenge så Inter ut til å gå på sitt første serietap siden 18. april i fjor, men seieren glapp tre minutter før slutt. Foto: AP Vis mer

Ting har ikke gått på skinner for de blåsorte den siste tida. Sist uke ble det 0-2-tap mot Liverpool i Champions League, fulgt av 1-1 mot Sampdoria og altså et heldig poeng mot Roma i kveld.

For gjestene hadde nok sjanser til å punktere kampen i 2. omgang og ta sin tredje strake borteseier mot Inter i seriesammenheng, anført av dirigenten Totti.

25 minutter før slutt åpnet han hele Inter-forsvaret med et delikat hælspark til Simone Perrotta. Han trillet videre til Alberto Aquilani, som bare kunne velge hjørne alene med Julio Cesar.

Skuddet var imidlertid svakt, og brasilianeren reddet med en fotparade.

Det er 315 dager siden sist Inter ble slått i serien, sist gang var mot nettopp Roma 18. april i fjor. Takket være Javier Zanetti lever statistikken videre.

image: Rekord-Totti snytt for festen
<B>TA DEN:</B> Totti stilte seg foran Inter-fansen etter å ha gitt Roma 1-0, med hendene bak ørene.
<B>SUPER-ZANETTI:</B> Inters argentinske kaptein utliknet med en praktscoring like før slutt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media