Rekord uten fullklaff

Når Sigurd Pettersen (23) tar av, er det ingen som slår ham. I går satte han ny bakkerekord i Schattenbergbakken med 134 meter.

OBERSTDORF (Dagbladet): - Selv om det ble rekord, var det langt fra noe fullklaff. Jeg var litt sein på hoppkanten, og fikk skia i trynet utover kulen. Denne bakken tåler mye lengre hopp, i hvert fall 140 meter, sier Pettersen.

- Lenger i dag

Også i Engelberg for ei drøy uke siden satte Sigurd Pettersen bakkerekord.

- Det betyr at ting begynner å falle på plass, og at jeg kan smile og være happy. Nå gjelder det å ta med seg den gode følelsen i rennet. Jeg hopper alltid for å vinne, og satser på enda lengre svev i dag, sier Sigurd Pettersen.

Selv om han har et splitter nytt skipar med seg til hoppuka, brukte han gamleskia da han slo den tre år gamle bakkerekorden til tyskeren Martin Schmitt.

- Selvtillit

- De passer godt til åtte minusgrader, som det var i tilløpssporet under kvalifiseringen. I dag er det bare å fyre løs igjen, og ikke være så sein. Jeg er godt fornøyd med den nye bakken, sprudler av selvtillit og synes tingene er som de skal, sier Sigurd Pettersen.

I seiersstimen

Sist vinter kom han som en komet, og tok to av fire norske v-cupseirer.

Landslagstrener Mika Kojonkoski karakteriserte ham som det største hopptalentet han hadde sett.

Nå er Sigurd Pettersen i seiersstimen igjen, klar til å kopiere førsteplassen fra v-cuppremieren i Kuusamo.

- Timingen hans på hoppet er ennå ikke hundre prosent. I går mistet han litt fart, likevel ble det bakkerekord. Han var god nedover i bakken, og hadde bra vindforhold. Sigurd har lært mye fra forrige vinter, er proppfull av selvtillit og blir spennende å følge videre i hoppuka, sier Mika Kojonkoski.

I siste par

I dagens knockoutrenn hopper 23-åringen fra Rollag og Veggli i aller siste par mot sloveneren Damjan Fras. Anders Bardal møter tyskeren Georg Späth, Tommy Ingebritsen hopper mot sloveneren Rok Benkovic, Lars Bystøl duellerer med den 16-årige russeren Dimitry Ipatov, Bjørn Einar Romøren møter slovaken Martin Mesik, v-cupleder Roar Ljøkelsøy hopper mot finnen Janne Happonen og Morten Solheim møter finnen Veli-Matti Lindstrøm. Henning Stensrud ble nummer 51 i gårsdagens kvalifisering og blir tilskuer i dagens renn.

- Målet i dag er å få én mann blant de tre beste. Med så mye bra norsk hopping kan vi ikke sikte noe lavere, sier sportssjef Jan-Erik Aalbu til Dagbladet.

FLYR: De norske hopperne framstår som verdens beste i starten av hoppuka. Og best av alle: Sigurd Pettersen. I går satte han bakkerekord i kvalifiseringen, i dagens renn satser han på øke med ytterligere noen meter.
TILFREDS: Best, men med mye å gå på. Ikke rart Sigurd Pettersen smiler fornøyd.