Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rekord-Zucca sendte Rangers til sluttspillet

Mats Zuccarello ble matchvinner mot Columbus Blue Jackets.

MATCHVINNER: Mats Zuccarello feirer med lagkameratene etter å ha økt Rangers' ledelse mot Columbus Blue Jackets natt til tirsdag. Foto: Aaron Doster/USA TODAY Sports/NTB Scanpix
MATCHVINNER: Mats Zuccarello feirer med lagkameratene etter å ha økt Rangers' ledelse mot Columbus Blue Jackets natt til tirsdag. Foto: Aaron Doster/USA TODAY Sports/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Columbus Blue Jackets - New York Rangers 2-4)

(Dagbladet): New York Rangers har spilt bort flere muligheter til å kvittere ut sluttspillbilletten i NHL den siste uka. Men natt til tirsdag sørget Mats Zuccarello for at Rangers endelig kunne slippe jubelen løs. 

Det var Rangers som startet best, da Chris Kreider sendte laget i føringen etter drøye seks minutter. Dan Boyle la på til 2-0 tidlig i andre periode, før Nick Foligno reduserte for Blue Jackets ni minutter seinere. 

Rekord Men så dukket Zuccarello opp. 18 minutter ut i andre periode, på stillingen 2-1, fikk Zuccarello pucken fra Chris Kreider under en Rangers-kontring. Nordmannen prøvde å spille tilbake til Kreider som var alene på venstresiden, men pucken traff en forsvarer og spratt tilbake til «Zucca» som sendte den i mål.

Scoringen, som sørget for å sende Rangers opp i en 3-1-ledelse, var Zuccarellos 26. denne sesongen. Totalt har «Zucca» nå 59 målpoeng denne sesongen, som er en tangering av hans personlige NHL-rekord på én sesong.

Klare for sluttspill Blue Jackets reduserte nok en gang ved Nick Foligno, men laget klarte aldri å hente inn ledelsen Zuccarello hadde sørget for. Det er dermed ingen som kan hindre Rangers fra å kjempe om sluttspillet om Stanley Cup-trofeet for sjette året på rad.

- Vi er videre, og det er ganske enkelt en veldig god følelse. Det var herlig å se hvordan vi spilte i dag. Vi blokkerte skudd og var bestemte. I tillegg scoret vi på de riktige tidspunktene. Det var en tøff kamp, men vi møtte opp, forklarte målvakt Henrik Lundqvist etter kampen.

Derek Stepan fastsatte stillingen til 4-2, da han scoret i åpent mål med ett minutt igjen på klokka. 

Zuccarello bokførte 13.47 minutter på isen mandag kveld. Nordmannen endte med +1 i pluss/minus-statistikken hos NHL.com. Han pådro seg også en utvisning for høy kølle to minutter før slutt, uten at det ødela festen.

Skade For Rangers gjenstår hjemmekamper mot New York Islanders og Detroit Red Wings i grunnserien. Deretter starter sluttspillet og veien mot Stanley Cup-trofeet.

Da kan de måtte klare seg uten kaptein Ryan McDonagh, som mistet de to siste periodene av nattas match på grunn av en skade. Hovedtrener Alain Vigneault forklarte etter kampen at han vil bli undersøkt nærmere tirsdag.

- Det er alltid bekymringsfullt når noen ikke kommer tilbake på banen. Forhåpentlig er det ikke så alvorlig, sa lagkamerat Marc Staal, ifølge NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!