Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rekord!

NOTTINGHAM (Dagbladet): Nottingham Forest- Manchester United 1- 8. Ole Gunnar Solskjær klemte inn fire mål på 13 minutter og dermed var det gjort. - Verdensrekord, hylte engelske fotballeksperter. Og slik vil mesterstykket på City Ground bli smørt ut over ball-øya i dag og i morgen. Solskjær-feberen er på sitt heiteste.

I tid og virkelighet brukte Ole Gunnar Solskjær 13 minutter på å doble det Dwight Yorke og Andy Cole hadde utrettet seg imellom i løpet av en drøy time. I historiebøkene vil det for evig og alltid stå at han gjorde det på 10. For overtid regnes ikke når fakta skal skrives. Og dermed blir solskinnshistorien som følger:

  • 80. minutt, 1- 5:
Ole Gunnar Solskjær. En enkel scoring fra to meter etter strøken pasning fra Gary Neville.

  • 87. minutt, 1- 6:
Ole Gunnar Solskjær. Aleine med Dave Beasant prøvde han en lobb. Det gikk ikke. Men nedfallsfrukten fra Nottingham-keeperens høyrearm brukte han til å finte Beasant ut i det flaue. Deretter hamret han ballen i mål fra 16. meter.

  • 90. minutt, 1- 7:
Ole Gunnar Solskjær. Paul Scholes serverer ballen, Solskjær tar den ned på den første berøringa og fullfører hat-tricket med en knallhard volley.

  • 90. minutt, 1- 8:
Ole Gunnar Solskjær. Ettermiddagens andre bredside mot lykken etter strøken pasning fra Nicky Butt.

Super-duper-reserven

Etter kampen plukket Ole Gunnar Solskjær opp ballen, tok den i armkroken og gikk sist ut av City Ground. Da sto United-fansen fortsatt og bæljet på den dødelige nordmannen. Og så enkelt kan det altså gjøres. Når du er god nok.

24 kamper inn i Premier League-sesongen har Ole Gunnar Solskjær spilt 578 minutter. På denne tida har han scoret 10 mål. Og bruker du den gode gamle divisjonsmetoden, finner du at gutten har scoret mål hvert 57. minutt han har vært på banen i Premier League.

Likevel forblir han reserve.

- Hva kan jeg si som jeg ikke har sagt før, undrer United-manager Alex Ferguson. - Gutten er rett og slett fenomenal. Og på toppen av å score mål på bestilling skjønner han hvorfor han ikke spiller fra start.

- Ole Gunnar er en veldig intelligent gutt.

Nei til intervjuer

Men Ole Gunnar Solskjær er innimellom en lukket fyr også. Og så streng at han sjøl etter gårsdagens fest-salve ikke ville snakke om det. Og derfor sto SKY-Sports, BBC og alle vi andre der uten en eneste kommentar. I beundring og med en hel drøss av spørsmål.

- Jeg har prøvd å sjekke det, og er nærmest overbevist om at det aldri har skjedd før, sier SKY-Sports sjefkommentator Martin Tyler til Dagbladet.

- I mine bøker finner jeg i hvert fall ingen ting. Og derfor er Ole Gunnar Solskjærs scoringer nødt til å være verdensrekord.

- Fire mål på 10 offisielle minutter er mer enn utrolig.

- Ole Gunnar er glad for målene, men jeg tror nok han ville byttet bort et par av dem for flere spilleminutter, sier Alex Ferguson. - Men sånn er situasjonen i United. Og det Ole Gunnar bidrar med er fantastisk.

- Jeg har aldri sett en spiller som så enkelt plukker opp tempoet i de kampene han kommer inn i.

Etter at Ole Gunnar Solskjær scoret cup-seiersmålet mot Liverpool på overtid, lovet Alex Ferguson mer spilletid. Det betydde full kamp mot Derby onsdag kveld. Men i går var han altså tilbake i lange beinklær i de første 71 minuttene. Uten å mukke.

- Supert bidrag

- Cole og Yorke fungerer så bra sammen at jeg er nødt til å bruke dem, sier Ferguson. - Det er deres suksess som er Ole Gunnars problem. Men etter denne forestillingen ser det ikke ut til å plage formen hans.

- Det han bidrar med for dette laget er supert.

  • Ole Gunnar Solskjærs fire scoringer førte også til en ny rekord i den snart åtte år gamle Premier League-historien. Uniteds 8- 1 i går er ligaens største borteseier. Og ironisk nok tilhørte den gamle rekorden Nottingham Forest. Fra en 7- 1-seier mot Sheffield Wednesday på Hillsborough.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media