Rekordbot for Serena Williams

460.000 kroner for raseriutbrudd.

LAGDE BRÅK: Tennisstjerna Serena Williams både skjelte ut og truet en kvinnelig linjedommer (t.v.) som markerte fotfeil i en avgjørende fase av semifinalen mot Kim Clijsters i september. Her diskuterer hun med hoveddommer Brian Earley og turneringsleder Donna Kelso. Foto: Andrew Golmbert/Scanpix
LAGDE BRÅK: Tennisstjerna Serena Williams både skjelte ut og truet en kvinnelig linjedommer (t.v.) som markerte fotfeil i en avgjørende fase av semifinalen mot Kim Clijsters i september. Her diskuterer hun med hoveddommer Brian Earley og turneringsleder Donna Kelso. Foto: Andrew Golmbert/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Verdenseneren Serena Williams må betale 460.000 kroner i bot for raseriutbruddet under US Open i år.

Det er den største bot som er ilagt en spiller i en Grand Slam-turnering i tennis, og boten kan bli dobbelt så stor.

Williams er nemlig ilagt en prøvetid på to år. Hvis hun begår et nytt alvorlig overtramp i en Grand Slam-turnering i 2010 eller 2011, dobles boten. Da blir hun også utestengt fra den påfølgende US Open-turneringen.

Williams både skjelte ut og truet en kvinnelig linjedommer som markerte fotfeil i en avgjørende fase av semifinalen mot Kim Clijsters i september. Hun gikk så langt at hoveddommeren ila henne poengstraff.

Siden det var matchball etter fotfeilen, tapte hun dermed kampen på sin dårlige oppførsel.

Grand Slam-direktør Bill Babcock sier at den maksimale boten Williams kan bli nødt til å betale, 175.000 dollar (920.000 kroner), tilsvarer forskjellen i prispenger mellom kvartfinaleplass og semifinaleplass i US Open.

Til fradrag kommer de 10.000 dollar hun allerede har betalt i bot til USAs tennisforbund. Den summen er maksimumsboten det forbundet kan ilegge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer