Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rekordbot for Serena Williams

460.000 kroner for raseriutbrudd.

LAGDE BRÅK: Tennisstjerna Serena Williams både skjelte ut og truet en kvinnelig linjedommer (t.v.) som markerte fotfeil i en avgjørende fase av semifinalen mot Kim Clijsters i september. Her diskuterer hun med hoveddommer Brian Earley og turneringsleder Donna Kelso. Foto: Andrew Golmbert/Scanpix
LAGDE BRÅK: Tennisstjerna Serena Williams både skjelte ut og truet en kvinnelig linjedommer (t.v.) som markerte fotfeil i en avgjørende fase av semifinalen mot Kim Clijsters i september. Her diskuterer hun med hoveddommer Brian Earley og turneringsleder Donna Kelso. Foto: Andrew Golmbert/Scanpix Vis mer

|||Verdenseneren Serena Williams må betale 460.000 kroner i bot for raseriutbruddet under US Open i år.

Det er den største bot som er ilagt en spiller i en Grand Slam-turnering i tennis, og boten kan bli dobbelt så stor.

Williams er nemlig ilagt en prøvetid på to år. Hvis hun begår et nytt alvorlig overtramp i en Grand Slam-turnering i 2010 eller 2011, dobles boten. Da blir hun også utestengt fra den påfølgende US Open-turneringen.

Williams både skjelte ut og truet en kvinnelig linjedommer som markerte fotfeil i en avgjørende fase av semifinalen mot Kim Clijsters i september. Hun gikk så langt at hoveddommeren ila henne poengstraff.

Siden det var matchball etter fotfeilen, tapte hun dermed kampen på sin dårlige oppførsel.

Grand Slam-direktør Bill Babcock sier at den maksimale boten Williams kan bli nødt til å betale, 175.000 dollar (920.000 kroner), tilsvarer forskjellen i prispenger mellom kvartfinaleplass og semifinaleplass i US Open.

Til fradrag kommer de 10.000 dollar hun allerede har betalt i bot til USAs tennisforbund. Den summen er maksimumsboten det forbundet kan ilegge.

Den tidligere strengeste boten i en Grand Slam-turnering var på snaut 50.000 dollar, som amerikanske Jeff Tarango måtte betale etter at han nektet å spille ferdig en kamp i Wimbledon i 1995 og beskyldte dommeren for å være korrupt.

Tarango ble imidlertid også utestengt fra Wimbledon året etter.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media