Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rekorden til Susann er i fare

Lauritzen om opp- og nedturene gjennom 250 kamper.

DRAMMEN (Dagbladet.no): I går kveld spilte Jan Thomas Lauritzen med flagget på brystet for 250. gang.

Det er rett og slett en fantastisk prestasjon - og ingen har flere herrelandskamper enn 33-åringen.

Og hva passet vel bedre enn at han spilte sin beste kamp så langt i EM?

Det er snart 15 år siden den da 19 år gamle sarpingen debuterte på landslaget. Siden har han være en fast brikke i Gunnar Pettersens mannskap.

Tunisia-høydepunkt

I anledning jubileet har Dagbladet.no stilt Lauritzen ti spørsmål om den fantastiske landslagskarrieren - som i disse dager er i ferd med å nå et nytt høydepunkt.

- Husker du debutkampen din?

- Ja, det tror jeg faktisk jeg gjør. Gunnar Pettersen var trener, og vi spilte i Polen, i 1993. Vi møtte vel Hviterussland eller Polen (siste er rett, red.anm.), og vi tapte (26-21). Jeg var ung og jeg husker det var veldig stort å spille med folk som Øystein Havang og Roger Kjendalen.

REKORDMANNEN: Ingen norsk herrespiller har flere landskamper enn Jan Thomas Lauritzen. I går kveld rundet han 250 stykker. Susann Goksør Bjerkrheim har 296 kamper for kvinnelandslaget. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
REKORDMANNEN: Ingen norsk herrespiller har flere landskamper enn Jan Thomas Lauritzen. I går kveld rundet han 250 stykker. Susann Goksør Bjerkrheim har 296 kamper for kvinnelandslaget. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

- Hva er det største øyeblikket ditt på landslaget?

- Det må være VM i Tunisia. Vi leverte et ganske godt resultat, som ingen hadde forventet. I tillegg synes jeg det har vært veldig stort hver gang vi har klart å kvalifisere oss til et mesterskap.

Bussmareritt i Romania

- Hva er den største skuffelsen?

- Det er egentlig fjorårets VM i Tyskland, hvor vi ikke kom videre fra gruppespillet. Jeg følte vi hadde et godt nok lag til å komme oss til mellomspillet, og så var det jo ekstra skuffende siden vi spilte i Tyskland, hvor jeg selv spilte.

- Hvilken landskamp er den merkeligste du har spilt?

- Her er det litt for mange å velge blant, tror jeg. Jeg vet ikke. Håndballen er jo sånn at du kan lede med fem mål, og så går det ikke lang tid før du ligger under med fem.

- Hvilken landslagstur er den verste du har vært på?

image: Rekorden til Susann er i fare

- Det må ha vært en av borteturene til Romania for noen år siden. Vi spilte langt oppe i fjellene og kjørte buss - hele melkeruta. Vi har spilt noen sånne kamper, og noen ganger spilles kampene tidlig på formiddagen også, det er helt forferdelig.

Ege beste medspiller

- Hvem er den beste medspilleren du har spilt med på landslaget?

- Det er vanskelig å si, for jeg har spilt med så mange gode. Men jeg må nesten si Steinar Ege, med tanke på måten han har markert seg på internasjonalt. Han er vært en ener veldig lenge.

- Hvem er den beste spilleren du har møtt i landslagssammenheng?

- Kanskje Oleg Velyky, som jeg også spilte sammen med i Tusem Essen. Han er født i Ukraina, men byttet statsborgerskap til tysk for et par år siden. Han ble dessverre skadet i åpningskampen i EM, og er ute lenge.

- Hva er den morsomste historien fra landslagstida di?

- Jeg har mange gode minner og sikkert også mange gode historier, som jeg ikke kommer på nå. Det er nok heller ikke alle som egner seg på trykk i media ...

Vil gjerne til OL

- Du har rekorden med 250 landskamper. Hva tenker du om det?

- Det er ikke noe jeg tenker på. Det har bare blitt sånn, siden det ikke er så mange venstrehendte høyrebacker i Norge. Konkurransen har ikke vært så stor, sier den sindige sarpingen.

Susann Goksør Bjerkrheim er den spilleren i Norge med flest håndballandskamper. Etter at forbundet pusset opp statistikken, står hun bokført med 296.

Et antall som er innen rekkevidde for Lauritzen, hvis han fortsetter noen år til.

- Når spiller du din siste landskamp?

- Det er vanskelig å si. Sånn det ser ut nå, er det faktisk litt resultatavhengig. Hvis vi kvalifiserer oss til OL, kommer jeg helst sikkert til å fortsette. Hvis ikke vi gjør det, får jeg se. Nå tenker jeg bare på EM, og kommer jeg sikkert til å snakke med familien om landslagsframtida etterpå.

Fortida teller 250 kamper. Framtida på landslaget er nok ikke like lang. Men Jan Thomas Lauritzen er bare 33 år ung, så han har fortsatt flere gode år igjen.

DEN STORE OPPTUREN: Landslagsgutta overrasket de fleste under VM i Tunsia for tre år siden. Sjuendeplassen er fortsatt vårt beste resultat i et mesterskap.
DEN STORE NEDTUREN: For Jan Thomas Lauritzen er den største nedturen med landslaget fjorårets VM, da moroa for Norge var over etter gruppespillet.
GODE, GAMLE DAGER: Lauritzen scoret åtte da Norge slo Tsjekkia 25-20 høsten 1998 og kvalifiserte seg til VM i Egypt året etter.
TRAFF MED SKUDDENE: Norge sikret gruppeseieren i går kveld og Jan Thomas bidro med fire scoringer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media