- Rekorden til Svenssen har vært et mål

Riise tangerer rekorden på 104 landskamper mot Hellas.

REKORD-RIISE: John Arne Riise tangerer Thorbjørn Svenssens rekord med 104 landskamper når Norge møter Hellas på onsdag.
Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
REKORD-RIISE: John Arne Riise tangerer Thorbjørn Svenssens rekord med 104 landskamper når Norge møter Hellas på onsdag. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Han har hatt det som mål lenge. Mot Hellas onsdag tangerer John Arne Riise omsider Thorbjørn Svenssens legendariske rekord med 104 A-landskamper.

- Det er stort å tangere spilleren som har flest kamper - en stor personlig triumf. Det viser at jeg har jobbet hardt og riktig i min karriere, sier venstrebacken til NTB foran møtet med Hellas.

Riise står med 103 landskamper. Mot Island i september får han trolig kampen som gjør at han vil stå alene øverst på adelskalenderen.

Store nedturer - Jeg gir meg ikke nå. Jeg har tidligere sagt at jeg føler meg utrolig sterk. Og jeg har jobbet godt i sommer. Jeg har flere år igjen i Fulham, Brasil-kvaliken og den neste EM-kvalifiseringen er realistisk for meg å være med på. Så får vi se etter det. Mye avhenger av form og at jeg unngår skader, sier England-proffen.

- Det blir enda større med 105 mot Island, men det har også vært mange store nedturer. For det har vært mange sluttspill som vi har vært nær å komme med i, men hvor vi har feilet mot slutten, enten i gruppespillet eller omspillet. Det sitter igjen i hodet mitt. Det irriterer meg at vi ikke har klart å gjøre jobben selv, sier 31-åringen som ble mesterligavinner med Liverpool i 2005.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer