Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Rekorden til Svenssen har vært et mål

Riise tangerer rekorden på 104 landskamper mot Hellas.

REKORD-RIISE: John Arne Riise tangerer Thorbjørn Svenssens rekord med 104 landskamper når Norge møter Hellas på onsdag.
Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
REKORD-RIISE: John Arne Riise tangerer Thorbjørn Svenssens rekord med 104 landskamper når Norge møter Hellas på onsdag. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix Vis mer

Han har hatt det som mål lenge. Mot Hellas onsdag tangerer John Arne Riise omsider Thorbjørn Svenssens legendariske rekord med 104 A-landskamper.

- Det er stort å tangere spilleren som har flest kamper - en stor personlig triumf. Det viser at jeg har jobbet hardt og riktig i min karriere, sier venstrebacken til NTB foran møtet med Hellas.

Riise står med 103 landskamper. Mot Island i september får han trolig kampen som gjør at han vil stå alene øverst på adelskalenderen.

Store nedturer - Jeg gir meg ikke nå. Jeg har tidligere sagt at jeg føler meg utrolig sterk. Og jeg har jobbet godt i sommer. Jeg har flere år igjen i Fulham, Brasil-kvaliken og den neste EM-kvalifiseringen er realistisk for meg å være med på. Så får vi se etter det. Mye avhenger av form og at jeg unngår skader, sier England-proffen.

- Det blir enda større med 105 mot Island, men det har også vært mange store nedturer. For det har vært mange sluttspill som vi har vært nær å komme med i, men hvor vi har feilet mot slutten, enten i gruppespillet eller omspillet. Det sitter igjen i hodet mitt. Det irriterer meg at vi ikke har klart å gjøre jobben selv, sier 31-åringen som ble mesterligavinner med Liverpool i 2005.

Få konkurrenter Han forteller at delmål hele tiden har gjort at han har strukket seg litt lenger gjennom karrieren.

PÅ TRENING. Landslaget og John Arne Riise på trening i dag.
Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
PÅ TRENING. Landslaget og John Arne Riise på trening i dag. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix Vis mer

- Jeg har levd hele karrieren med små knagger og mål. Rekorden til Svenssen har vært et mål. Det ga meg det lille ekstra til å jobbe enda litt hardere. Samtidig er det viktig at det ikke blir for mye fokus på det, for det er selve kampen som er viktig. Og jeg ønsker meg veldig et sluttspill igjen, sier Riise som var reserve under EM i 2000.

- Alder er ingen hindring og det er heller ikke mange som for tiden truer plassen min. Det kan bli ganske mange flere landskamper, sier Fulham-backen.

Han er fast innslag i Egil Olsens forsvarsfirer.

- Jeg er helt sikker på at han tar rekorden alene. Så får vi se hvor mange kamper det blir. Det er viktig at slike ting ikke får for mye fokus. John Arne har en guts og vilje som er nesten makeløs. Hans skuddstyrke er i verdensklasse, sier landslagssjefen.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media