Rekordholderen tok på seg hanskene som 18-åring

Tidligere utenlandsproff fikk Udjus til å satse som keeper.

(Dagbladet): Sogndal-keeper Kenneth Udjus satte ny rekord i Tippeligaen denne sesongen da målvakten stod hele 557 minutter uten baklengsmål. Det få vet er at Udjus var en lovende utespiller i sine yngre dager.

- Egentlig stod jeg litt i mål som lilleputt-spiller. Men når du er ung så er det mye gøyere å være utespiller. Det er ikke akkurat tilrettelagt for keepere i den alderen heller. Jeg ble sett på som et stort talent som utespiller på den tiden, men det nærmeste jeg kom var som reserve under en kretskamp, sier Udjus til Dagbladet.

- Hvor på banen spilte du?

- Jeg startet først ute på venstrevingen, etter hvert ble jeg satt på venstre back før jeg til slutt endte opp i målet. Det er vel slik det går, sier Udjus og ler.

Startet sent Kenneth Udjus hadde ikke forespeilet seg en karriere som keeper, men under en bedriftskamp dukket det opp en tidligere utelandsproff som fikk stor betydning for 28-åringen.

- Jeg skulle stå i mål under en bedriftstkamp for min far, og Thomas Gill var til stede. Han ble imponert over det han så, og sa at han ville trene meg om jeg ønsket det. Jeg begynte med det en gang, sier Udjus.

- Hvor gammel var du da?

- Jeg var rundt 17-18 år, sier Udjus.

Thomas Gill har blant annet stått i mål for FC København og Duisburg, i tillegg til flere Tippeligaklubber.

Gikk for tidlig Kenneth Udjus gikk til Tromsø fra Arendal som 20-åring, men innrømmer at det egentlig var alt for tidlig. Nå har 28-åringen endelig spilt seg til fast plass på et Tippeligalag. Udjus er forsiktig når vi spør han om fremtidige drømmer.

- Jeg må bare ha fokus på hverdagen så ordner alt seg, det er alt jeg tenker på nå, sier Udjus.

Om Tippeliga-rekorden sier Udjus:

- Tenker ikke så mye på den nå, for kampene kommer så tett. Det er sikkert moro å tenke tilbake på når jeg har lagt opp.