Annonsørinnhold

Rekordhøy pott i VikingLotto

Hvor store er vinnersjansene?

Små baller - store penger: På Hamar ruller ballene som endrer folks liv.
Små baller - store penger: På Hamar ruller ballene som endrer folks liv. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Som oddstipper for Dagbladet prøver jeg daglig å beregne sannsynlighet for utfall av fotballkamper og andre idrettsarrangementer i håp om å finne verdi som kan viderebringes til leserne. Å spille på odds handler om at din egen vurdering av sannsynlighet må være bedre enn Norsk Tippings.

For Lotto-spillene er det bare å kaste den type tankegang i sjøen med tjukke betongtøfler på, her handler det bare om rå flaks og drømmen om å leve et antatt uoppnåelig liv. En drøm som i mine øyne er nok til å kvalifisere for jevnlige femukers-kuponger i de fleste av Norsk Tippings lykkespill, og nok til å slenge inn en liten ekstrabong nå som VikingLotto-potten er på rekordhøye 408 millioner (cirka).

Men hva er egentlig sjansene for å vinne førstepremien i disse spillene?

I praksis er de så små at man i teorien kan si at det er umulig. Det er ikke mulig å forsvare innsatser i disse spillene som fornuftig pengebruk, samtidig vil de ukentlige og nær daglige vinnerne av større beløp si at det var penger vel brukt. Og om det er 50 kroner i uka som skal til for å holde drømmen om et bedre liv levende er det milevis bedre enn å sitte foran et nettcasino og se bankkontoen tømmes.

Her er en oversikt over vinnersannsynligheten for førstepremie i lykkespillene:

• Sjansen for sju rette i Lotto er 1 av 5.379.616. Leverer du en standard kupong med ti rekker blir altså vinnersjansen 1 av litt over en halv million.

• Sjansen for seks rette i VikingLotto, der det er rekordpott i kveld, er 1 av 12.271.512. Leverer du en standard kupong med ti rekker blir altså vinnersjansen 1 av godt over en million. Sjansen for rekordpotten er enda lavere, 1 av cirka 98 millioner. Helt, helt ubetydelig, men er du den heldige og i tillegg er alenevinner kan du i dag vinne over 400 millioner kroner.

• Joker trekkes samtidig som Lotto-spillene og vinnersjansen avhenger av antall kuponger levert. Norsk Tipping selv opplyser at den er cirka 1 til en halv million på en gjennomsnittlig lørdag.

• I Extra er vinnersjansen 1 av 360.000 per kupong

• I Eurojackpot er vinnersjansen 1 av 95 millioner. Også i dette spillet er det svimlende høye premier, men vinnersjansen er altså deretter

• I Nabolaget avhenger vinnersjansen av antall deltakelser. Trolig er dette spillet det som har høyest sjanse for å vinne hovedpremien, som er på én million kroner

Hvordan bør Lotto-rekkene se ut?

Det er selvsagt helt tilfeldig hvordan Lotto-rekkene blir seende ut, og rekka 1,2,3,4,5,6 (i VikingLotto) er like sannsynlig som en hvilken som helst annen enkeltrekke. Likevel bør du unngå rekker som det, rett og slett fordi altfor mange tipper dem i håp om å være unike.

Alle Lotto-rekker er like sannsynlige. I den grad du kan påvirke kupongen din er det ved å velge rekker som gir deg størst mulighet for å vinne førstepremien alene. Det er altså ved å unngå «gøyale» og «rare» rekker; bare kjør helt tilfeldige. Mange mennesker bruker bursdagsdatoer på kupongen, så man kan nok tenke at det er noe mer verdi i tallene over 31 hva gjelder å være alene om vinnerrekka.

Lykke til med kveldens jakt på VikingLotto-rekordpremien! Husk at lykkespill er gøy, men virkelig gøy er kunnskapsbaserte spill som tipping og oddsen. Daglige tips der ligger på db.no/oddstips!

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer