Rekordhøye seertall i England

Rekordmange så Norge tape mot England i VMs kvartfinale i går.

TAPTE: Norge klarte ikke å hamle opp med Phil Nevilles England i VMs kvartfinale. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB Scanpix
TAPTE: Norge klarte ikke å hamle opp med Phil Nevilles England i VMs kvartfinale. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB ScanpixVis mer

Norge fikk en skikkelig realitetssjekk da England hadde full kontroll i VMs kvartfinale. Kampen endte til slutt 3-0 til England, og våre fotballjenter var rett og slett ikke gode nok, til tross for at de hadde imponert oss tidligere i mesterskapet mot blant annet Australia.

England på sin side har også imponert Fotball-Europa under Phil Neville som manager, og nå venter enten USA eller Tyskland i semifinalen.

Dermed er det altså en reel mulighet for at hvittrøyene går hele veien i turneringen, og i hvert fall en god mulighet for medalje.

Rekordtall i England

På tribunen kunne man i går se David Beckham, som virket tydelig imponert over hva han så av de engelske fotballjentene. I tillegg til at selveste David Beckham fikk triumfen med seg, var det en stor del av den engelske befolkningen som fikk det med seg foran TV-en.

For The Guardian skriver at det var rekordmange som så England ta seg videre til semifinalen i årets VM på BBC One. Ifølge deres nettside var det hele 7,6 millioner seere i løpet av kampen, noe som altså er rekord i England. Gjennomsnittet var også høyt, og lå på 6,8 millioner gjennom kampen.

Ifølge rettighetshaver BBC har så mange som 22,2 millioner sett de engelske kvinnene spille fotball under årets VM. Til sammenlikning var det 12,4 millioner som så England under VM for fire år siden, da de også slo ut Norge av turneringen.

På det meste fulgte 868 000 seere kampen på TV 2 i Norge mot slutten av første omgang. I snitt var det 750 000 som så kampen.

Hyller laget sitt

Selv om det stoppet i kvartfinalen for de norske jentene, var det grunn til å være stolt over det de hadde oppnådd i løpet av turneringa. Caroline Graham Hansen satte ord på det etter kampen i går.

- Vi har vunnet Norge og vi har vunnet respekten som vi har jobba for å få, sa hun til TV 2 etter kampen.

Det er tydelig at det var en mann som var ekstra stolt da kampen var ferdig i går. Phil Neville tok sine jenter til semifinalen i sin første jobb som hovedtrener for et lag. Nå hyller han sine jenter.

- Jeg har verdens beste jobb. Trenere kan være verdens beste, men hvis du ikke har spillerne med riktig holdning, besluttsomhet og evne til å lære og forbedre seg, så er du død som trener, sa Neville til Sky Sports etter seieren over Norge.

Den tidligere United-stjerna fortsetter hyllesten:

- De forbauser og inspirerer meg hver dag, og i kveld er mest sannsynlig det stolteste øyeblikket jeg har hatt i fotballen.

Resultatet i går betyr også at England blir etter alle solemerker å se i OL neste år, mens Norge får ikke delta i neste sommers store turnering på kvinnesiden.