Rekordjakt

I kveld kan Rosenborg sette den første av tre fantastiske rekorder: Gull allerede etter 21 serierunder.

De to andre rekordene klubben jakter er mer enn 63 poeng totalt, og mer enn 15 poeng ned til lag nummer to.

Rosenborg-trener Åge Hareide legger ikke skjul på at det snakkes om rekordene i Rosenborg. I motsetning til i en del andre sportslige miljøer, er ikke slike temaer tabu.

- Det er viktig å ha noe å spille for. Og dette gir oss ekstra motivasjon, bekrefter Hareide.

Seriegullet har i praksis vært klart siden mai. I teorien kan det bli klart i dag. Hvis Brann tar poeng fra Bodø/Glimt på Aspmyra. Og hvis Rosenborg slår Lillestrøm på Åråsen noen timer seinere på kvelden. Ikke usannsynlig noen av delene. Og da har det bare gått 21 serierunder. Rekord.

Nye sjanser

Bortsett fra skiveutglidningen i ryggen, er det bare de to kampene i Champions-league-kvalifiseringen som fortsatt irriterer Hareide i en ellers flott sesong.

- Ja, den henger fortsatt litt i, innrømmer han.

- Vi manglet noe i begge kampene. Med større effektivitet hjemme, hadde vi fått et resultat å spille på borte. Heldigvis kan vi få nye sjanser i UEFA-cupen, sier Hareide.

Toppkeeper

Hareides mål har vært å ikke endre stilen, men noe av innholdet. Det har han klart. Rosenborg har utviklet seg uten at identiteten er blitt borte. Hareide peker på følgende hovedgrunner:

- Offensivt har vi jobbet med å bli mindre sårbare i overgangsspillet vårt og ikke gi bort ballen unødvendig.

- Defensivt har kjøpet av Vidar Riseth betydd mye. Hans fart har gitt oss trygghet. Ståle Stensaas har stått fram i ny figur på venstrebacken, og Ørjan Berg har vært god og viktig i den sentrale midtbanerollen. Og vi har fått fram en ny toppkeeper i Espen Johnsen, ikke minst, sier Hareide.

- Dessuten har en del eldre nøkkelspillere, som for eksempel Erik Hoftun, løftet seg ytterligere et hakk.

Hareide vet at noen vil påstå at Rosenborgs rekordmuligheter er et utslag av dårligere nivå på de nærmeste konkurrentene.

- Det er vanskelig å kommentere. Jeg tror først og fremst at vi er blitt bedre. Det har også noen av lagene bak oss blitt, som for eksempel Sogndal. Samtidig er det jo ingen tvil om at lag som Lyn og Molde er blitt dårligere. De var tross alt på medaljeplass i fjor, sier Hareide.

I kveld møter Rosenborg Lillestrøm på Åråsen.