Rekordlenge siden siste seier

Helgas finskerally er det sjuende VM-løpet på rad uten seier til Petter Solberg (30). Aldri tidligere har han gått så lenge uten å vinne et rallyløp.

JYVÄ SKYLÄ (Dagbladet): Den første av Petter Solbergs totalt 12 VM-seirer fikk han i sin 46. start, i sesongavslutningen i Storbritannia i 2002. Siden da er sju løp det lengste han har kjørt uten ny seier. Nå vil det gå minst åtte løp før Subaru-føreren står øverst på seierspallen igjen.

-  Huff da, det er en negativ rekord jeg ikke er noe stolt av, sier Petter Solberg til Dagbladet etter fjerdeplassen her i finske Jyväskylä.

Veien ut av uføret kan bli lang og slitsom:

Radartester i helga viser nemlig klart at Subaru har den tregeste motoren av samtlige fabrikkteam.

-  Skal gå fortere

-  Jeg har egentlig visst det lenge, men nå har vi fått det ordentlig bekreftet. Tallene var et skikkelig spark i trynet. Om vi ikke får orden på dette snart, kan det bli vanskelig å vinne flere løp i år, for nivået er blitt så høyt at man ikke lenger kan vinne uten en topp bil, sier Petter Solberg.

På de siste prøvene i går fryktet han at Ford-fører Mikko Hirvonen skulle passere ham i sammendraget, men Petter klarte så vidt å holde unna.

-  Det skal gå fortere når jeg pusher så hardt som jeg har gjort i helga. Jeg står i ramma og kjører. Nei, nå er jeg litt deppa, gitt, for ingen skal være i tvil om at jeg tar dette tungt, sier Solberg til Dagbladet.

-  Hvor mye tregere er dere i forhold til de raskeste bilene?-  For mye. Det er alt jeg kan si om det.

Ikke lovet mer fart

Det vanlige debriefingmøtet de har etter hver VM-runde, varte i over to timer i går.

-  Satte du krav til Subaru-ledelsen om mer fart?-  Det er ikke slik det fungerer. Det nytter ikke å kreve noe. Teamet har full gass, men det tar tid å utvikle ting. Men vi må finne ut av dette snart, ellers blir jeg gær\'n, sa Solberg til Dagbladet etter møtet.

Teamsjef David Lapworth kan imidlertid ikke love mer fart de neste løpene.

-  Toppfart er bare én av mange viktige faktorer. Finland er den raskeste av alle VM-runder, så her er toppfart viktig. På det er det ingen som slår Peugeot. I andre løp er det noe annet som er viktigere. Det er derfor ikke sikkert at toppfart er det vi vil prioritere mest i framtida, for det er så mange ting som spiller inn, sier Lapworth til Dagbladet.

Skrur av telefonen

Med fjerdeplass ble Petter passert i VM-sammendraget av helgas vinner Marcus Grönholm i Peugeot. VM-leder Sébastien Loeb ble nummer to og økte forspranget til Petter til 30 poeng.

I dag tar Petter med seg familien på ferie på hemmelig sted for å komme seg unna problemene på jobben en stund.

-  Nå trenger jeg en liten ferie. Nå skal jeg skru av telefonen i en uke og bare kose meg sammen med familien. Det trenger jeg nå, sier Petter Solberg.

LYSTE OPP: Petter Solberg ble i godt humør da han traff kona Pernilla på hotellet i Jyväskylä i går kveld. Nå blir det ferie etter den skuffende fjerdeplassen i Rally Finland.