Rekordmange brasilianere i Premier League: Nesten ingen hentes fra hjemlandet

Klubber som Sjakhtar Donetsk har tjent gode penger på å kjøpe brasiliansk talent billig for deretter å selge med profitt - men det kan være en risikabel strategi.

HAR BLITT LAGKAMERATER: Liverpools Roberto Firmino og keeper Alisson Becker. Foto: REUTERS/Max Rossi/NTB Scanpix
HAR BLITT LAGKAMERATER: Liverpools Roberto Firmino og keeper Alisson Becker. Foto: REUTERS/Max Rossi/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Han har ikke noe med prisen å gjøre, vi har ikke noe med prisen å gjøre, det er markedet, det er hvordan det er og vi vil ikke tenke noe særlig over det.

Ordene tilhører Liverpool-manager Jürgen Klopp, etter at klubben betalte rundt 65 millioner pund for den brasilianske keeperen Alisson i sommer.

Frasen «vi vil ikke tenke noe særlig over det» er oppsiktsvekkende - og den tilnærmingen er kanskje til det beste, med tanke på at Roma bare betalte rundt 6.6 millioner pund for keeperen da han kom fra Internacional for to år siden.

Det nye Liverpool-kjøpet føyer seg inn i en lang rekke med brasilianere som har blitt signert av en mindre europeisk klubb, før de har reist videre til Premier League-klubber for en mye større sum.

Fred ble solgt fra Internacional til Sjakhtar Donetsk for 13 millioner pund i 2013. I sommer hostet Manchester United opp 52 millioner pund for midtbanespilleren.

Fabinho dro fra Fluminense til portugisiske Rio Ave for rundt 400 000 i 2012. Han ble lånt ut til Monaco og signerte for dem tre år seinere for rundt 4,3 millioner pund. I mai la Liverpool 43,7 millioner kroner på bordet for den defensive midtbanespilleren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer