<strong>VIL TILBAKE TIL TOPPEN:</strong> Viking-trener Gunnar Blombäck og Kjetil Strand vil løfte Stavanger opp som en sentral håndballby igjen. Foto: Aleksander Andersen/Scanpix
VIL TILBAKE TIL TOPPEN: Viking-trener Gunnar Blombäck og Kjetil Strand vil løfte Stavanger opp som en sentral håndballby igjen. Foto: Aleksander Andersen/Scanpix Vis mer

Rekordmannen hjem for å redde kroppen

Men Kjetil Strand går helst i sandaler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Kjetil Strand er blant flere proffer som har kommet hjem i sommer. En tilvekst for eliteserien - og ikke minst for Viking.

Stavanger har vært en sovende håndballby, nå kan Strand skyte fart i den igjen. For det er ikke mange som har en høyrearm så stappfull av krutt.

• I 2003 satte han en nærmest uslåelig eliteserierekord med 281 fulltreffere for Stavanger Håndball.

• I 2006 banket han inn ny EM-rekord med 19 mål mot Island.

Helst i sandaler - Vi har et lag som er relativt ungt, som mange andre i norsk håndball. Kjetil står for kunnskap og rutine og han blir nesten som en pappa på banen. Det har han kapasitet til å takle, både mentalt og spillemessig, sier Vikings trenerlegende Gunnar Blombäck til Dagbladet.

Det er flere grunner til at Strand nå vender hjem til Rogaland. Han kaller det en totalpakke, men sportslig sett handler det om å ta vare på kroppen og å vinne noe i hjembyen.

<strong>EM-REKORD:</strong> Kjetil Strand scoret 19 mål da Norge slo Island i 2006-EM. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
EM-REKORD: Kjetil Strand scoret 19 mål da Norge slo Island i 2006-EM. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix Vis mer

- Treningene er like harde her, men det blir ikke så mange. Det er den store forskjellen, jeg bruker ikke hele dagen på håndball. Mengden blir mye mindre og det er deilig å ha mer energi til andre ting, sier han.

Da Dagbladet møtte ham hadde han akkurat skiftet fra sandaler til vanlige sko. Det ble for kaldt. Men vanlige sko er vondt. Strand har nemlig en ankel og en akilles som plager ham. Bakspilleren tråkket over og ødela et leddbånd før sommeren, og er fortsatt ikke 100 prosent frisk.

Familienærhet - Men det er jo lenge siden jeg var 100 prosent. Jeg kan spille litt nå, men ankelen gjør at jeg må bruke mer tid på restitusjon etter kamper og harde kraftanstrengelser, sier han.

Landslagssjef Robert Hedin er fornøyd med at Strand har reist hjem, for Norge får ikke nytte av siddisen om han sitter skadd på tribunen - som han har gjort altfor mye i karrieren.

- Jeg tror dette er positivt, for nå får han roligere matching. Det er viktigere at han er frisk og motivert, enn at han spiller på et høyere nivå i Tyskland. Han har uansett den rutinen som trengs, sier Hedin.

En annen faktor som talte for Stavanger, var nærheten til familie og venner.

<strong>HJEMME IGJEN:</strong> Kjetil Strand har nesten ikke spilt håndball i sommer, på grunn av en vond ankel. Foto: John T. Pedersen
HJEMME IGJEN: Kjetil Strand har nesten ikke spilt håndball i sommer, på grunn av en vond ankel. Foto: John T. Pedersen Vis mer

- Det er veldig deilig å være hjemme igjen. Familien hadde lyst til å dra hjem, de har nok godt av det. Nå får vi familie rundt oss som kan hjelpe til, siden vi har en liten sønn, sier Strand.

Snuoperasjon I Viking skal de nå bygge opp klubben igjen, etter at de rykket opp fra 1. divisjon forrige sesong - men de er forberedt på å bruke tid.

- For 15 måneder siden fantes det knapt en klubb her. På denne tida synes jeg vi har kommet ganske langt. Det handler om å bygge veien samtidig som du går på den. Vi bygger på og utenfor banen, men vi må skynde oss langsomt. Det langsiktige målet vårt er å nå tilbake til toppen og komme oss ut i Europa. Vi kan slå hvem som helst, men vi kan kanskje også tape for hvem som helst, sier Blombäck.

Landslagssjef Hedin tror Viking har kapasitet til å komme blant de fem beste, men gullet tror han havner i Haslum.

- Ja, de har det klart sterkeste laget. Bak dem tror jeg Drammen, Elverum, Arendal og Viking vil kjempe om resten av medaljene, sier Hedin.

Strand vil derimot ikke skru opp medaljeforventningene i Stavanger.

FAKTA

KJETIL STRAND
Født: 2. oktober 1979.
Familie: Gift med Lene Lie, sammen har de sønnen Andreas.
Posisjon: Bakspiller.
Klubb: Viking
Tidligere klubber: SIF, Stavanger Håndball, Flensburg-Handewitt, Bjerringbro-Silkeborg, AaB Håndbold og Füchse Berlin.
Landskamper/mål: 95/455.

- Vi har ikke så veldig høye forventninger i år, målet er at vi skal etablere oss. Vi kan ikke snakke om noe annet ennå. Vi har mange unggutter som trenger et par år på baken.

SERIESTARTEN

I dag:
Vålerenga - Runar
Fyllingen - Drammen

Søndag:
Oppsal - Elverum
Follo - ØIF Arendal
Stord - Haslum

Onsdag:
Viking - BSK/NIF

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer