TRIUMF: Anders Mol (t.h.) og Christian Sørum. Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpix
TRIUMF: Anders Mol (t.h.) og Christian Sørum. Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpixVis mer

Sandvolleyball

Rekordpremie etter triumf

Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum tok sin fjerde strake turneringsseier og sikret seg rekordpremie med triumf i verdensseriefinalen i Tyskland.

Det var den polske duoen Michal Bryl/Grzegorz Fiajalek som ventet i lørdagens finale for nordmennene etter at hjemmehåpene Julius Thole/Clemens Wickler ble slått ut i semifinalen tidligere på dagen.

I finalen tok Mol/Sørum kommandoen med 5-2-ledelse til første sidebytte, men to feil på rappen sørget for en jevn avslutning på første sett.

Polakken utlignet flere ganger, men Mol og Sørum sikret seg settball med 20-19, og på den avgjørende ballen fikk Mol blokkert settet hjem.

Neste sett fulgte samme oppskrift i starten, og Mol/Sørum ledet 11-9 før den tekniske timeouten. Etter den lille pausen tvang duoen fram en polsk timeout på stillingen 15-11, men kampen gikk Norges vei.

Sørum sikret norsk matchball på stillingen 20-15, og selv om polakkene avverget to matchballer, sikret Mol/Sørum 21-17-seier i 2. sett etter en timeout.

- Det har vært en «crazy» måned. Det har vært deilig å få betalt for den jobben vi har lagt ned, sa Mol i seiersintervjuet etter finalen.

Fet premie

Vinneren av prestisjeturneringen får 150.000 dollar (nesten 1,3 millioner kroner). Det er den klart feteste seierssjekken for Mol og Sørum noensinne.

- Jeg vet ikke hva vi skal gjøre med de pengene. Det er for mye, smilte Mol.

Sørum varslet at duoen vil komme enda sterkere tilbake neste år.

- Det er mye vi kan forbedre. Vi vil spille så bra volleyball som vi kan og jobbe for å bli enda bedre neste sesong.

Selv om tyske Julius Thole/Clemens Wickler hadde fordel av å ha hjemmepublikummet i ryggen i semifinalen, gikk Mol og Sørum seirende ut av en jevn duell i Hamburg-sanden.

Duoen vant semifinalen 2-1 (21-16, 16-21, 15-9). I første sett hadde de en stund et solid overtak, men forspranget smuldret nesten helt bort. På tampen av settet greide Mol og Sørum å få en ny luke.

I form

I det neste settet gikk Thole/Wickler rett opp i 2-0-ledelse. Tyskerne var i tet hele veien og utlignet til 1-1.

Nordmennene fikk heller ingen god start på det tredje settet, men jobbet seg tilbake fra 2-4 til 4-4. Etter en timeout rykket Mol og Sørum ifra og dro i land finaleplassen.

Dagen før semifinalen og finalen tapte nordmennene for første gang på 23 kamper, men resultatet fikk ingen praktisk betydning. Laget vant sin gruppe likevel og gikk rett til semifinale.

Den siste tiden har Mol og Sørum vært i en egen klasse i sanden. De kom til verdensseriefinalen med tre strake turneringsseirer, deriblant EM, i ryggsekken.

De råsterke resultatene har også sendt nordmennene til topps på verdensrankingen. I løpet av kort tid er laget blitt et hett medaljehåp i Tokyo-OL om to år.