Her er Norges VM-tropp i friidrett

Rekordras for VM-troppen: - Aldri skjedd før

Friidrettsforbundet har satt seg høye mål og sender en ekstremt sterk tropp til VM i Qatar. Få oversikt over de norske utøverne her.

SEIER: Karsten Warholm satte ny personlig rekord, ny europarekord og ny stevnerekord i Zürich. Men han er ikke alene om å ha levert rekordtider og rekordlengder i år. Foto: STEFAN WERMUTH / AFP
SEIER: Karsten Warholm satte ny personlig rekord, ny europarekord og ny stevnerekord i Zürich. Men han er ikke alene om å ha levert rekordtider og rekordlengder i år. Foto: STEFAN WERMUTH / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I slutten av måneden braker årets friidretts-VM i Doha, Qatar løs, og sjelden har optimismen i norsk friidrett vært større.

Norges tropp består akkurat nå av 16 utøvere - det høyeste antallet siden Aten i 1997. Men den kan vokse seg enda større. De 16 som allerede er klare har alle klart VM-kravet, mens Ingar Kiplesund (lengde), Tom Erling Kårbø (3000 meter hinder), Marcus Thomsen (kule) og Lene Retzius (stavsprang) er på vippen om de får dra eller ikke.

Det er et ulikt antall utøvere som får delta i hver øvelse, og man kan kvalifisere seg enten ved å klare VM-kravet eller ved å ha nok rankingpoeng. Slik ligger det an for de norske dagen før den endelige VM-troppen skal sendes inn (nr. i verden/antall deltakere til VM):

  • Kiplesund 32/32
  • Retzius 29/32
  • Kårbø (47/45)
  • Thomsen (36/32)

Dermed er Kiplesund og Retzius VM-klare akkurat nå. Med noen forfall kan det lykkes for både Kårbø og Thomsen også. Den norske troppen kan da maks ende opp med 20 utøvere. Det blir i så fall den tredje største noensinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer