Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rekordsesong for Hushovd

Imponerende etappeseier i Katalonia Rundt på selveste 17.mai. Nå tror Hushovd på tidenes sesong.

Thor til topps

Thor Hushovd lot nasjonalfølelsen lede seg til seier i Katalonia Rundt i går, men lover at det ikke blir siste gang han kjører i mål som nummer én.

Leder sammenlagt

-  Formmessig er jeg der jeg bør være, men har ennå mye å gå på. Forhåpentligvis kan jeg ta karrieren et steg videre denne sesongen, sier Hushovd til Dagbladet.

På første og andre etappe av Katalonia Rundt endte Hushovd på henholdsvis 14. og 3. plass. Etter gårsdagens triumf leder imidlertid nordmannen rittet sammenlagt. Hushovd tok selv initiativ til spurten om lag 200 meter fra mål.

-  Å begynne spurten 200 meter fra mål er kanskje i drøyeste laget. Men det kom en mann opp på siden av meg, og da tenkte jeg bare på 17. mai. Jeg sa jo i forkant at jeg gjerne ville vinne på nasjonaldagen, så dette var litt spesielt, sier Hushovd.

Kapasiteten i rute

Likevel har Hushovd mye å gå på.

 KONGEN AV KATALONIA:  I går, på selveste nasjonaldagen, vant Thor Hushovd sin første etappeseier i Katalonia Rundt - og da vanket det påskjønnelser fra lokalbefolkningen. Foto: Reuters
KONGEN AV KATALONIA: I går, på selveste nasjonaldagen, vant Thor Hushovd sin første etappeseier i Katalonia Rundt - og da vanket det påskjønnelser fra lokalbefolkningen. Foto: Reuters Vis mer

-  På en formskala fra en til ti, befinner jeg meg nå i overkant av en sekser. Jeg har en del igjen til Tour de France-form, men er på god vei, sier Hushovd.

Grimstad-guttens trener, Atle Kvålsvoll, tilbrakte gårsdagen i Trondheim, men jublet over norsk seier i Spania.

-  Denne etappeseieren var viktig for å få bekreftet at han har kapasitet til å vinne, sier Kvålsvoll.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling