TIDENES DYRESTE: 28 år gamle Defour har skrever under en treårskontrakt med Premier League-klubben og blir tidenes dyreste Burnley-spiller. Foto: Reuters / Matthew Childs / NTB Scanpix
TIDENES DYRESTE: 28 år gamle Defour har skrever under en treårskontrakt med Premier League-klubben og blir tidenes dyreste Burnley-spiller. Foto: Reuters / Matthew Childs / NTB ScanpixVis mer

Rekordsignering i Burnley

Steven Defour er klar for Burnley. Markus Henriksen nevnes som en mulig erstatter for belgieren i Anderlecht.

28 år gamle Defour har skrever under en treårskontrakt med Premier League-klubben og blir tidenes dyreste Burnley-spiller. Ifølge rapportene betaler Burnley 7,35 millioner pund, noe som tilsvarer rundt 78 millioner norske kroner, for midtbanespilleren.

- Jeg håper jeg kan bidra med min erfaring slik at laget holder seg i Premier League, sier Defour, som forteller at han synes Burnley virker som en spennende klubb.

- Jeg ringte også en venn av meg som spiller for Brentford, og han fortalte meg at Burnley var det beste laget i Championship og at det ville være et godt valg for meg.

Defour var lenge regnet som et stortalent og ble koblet til en overgang til Manchester United i 2009, da Sir Alex Ferguson sendte ham et personlig brev etter et beinbrudd. Defour gikk til Porto fra Standard Liege to år senere, før han returnerte til Belgia og Anderlecht i 2014.

Markus Henriksen er ifølge den belgiske avisen Le Capitale en av kandidatene Anderlecht vurderer som Defours erstatter. AZ-spilleren har blitt koblet til italienske Torino tidligere denne sommeren.

24-åringens kontrakt i AZ går ut neste sommer.

Henriksen skadet seg i helgens 0-1-tap for PSV og ble fraktet av banen på båre etter en kollisjon med Santiago Arias. Ifølge nederlandsk presse skal ikke skaden være alvorlig.

(NTB)