Rekordspissen jaktes av toppklubber. Nå vil VIF tilby høyere lønn

- Det er helt opplagt.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Med scoring nummer 22, 23 og 24 for sesongen, tilintetgjorde Vidar Örn Kjartansson den 29 år gamle Vålerenga-rekorden til Jørn Andersen på 23 seriemål mot FK Haugesund i går. Samtidig styrket det islandske spissfunnet aksjene sine foran det kommende overgangsvinduet.

Dagbladet får imidlertid opplyst at sjansen er overraskende god for at Kjartansson spiller i Tippeligaen også i 2015.

- Den er stor. Veldig stor, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Tilbys forbedret kontrakt Vålerenga har lenge slitt stort økonomisk. Foran neste sesong har det vært nødvendig å kutte årets budsjett fra rundt 100 millioner til cirka 60. Så hvordan kan klubben da være i stand til å beholde Kjartansson?

- Vi sitter med rettighetene til spilleren, sier Rekdal.

- Har du fått med deg investor Tor Olav Trøim på å gi ham en forbedret kontrakt til neste år?

- Når det gjelder innhold og lengde på kontrakter, så er det ikke et tema for media. Men det sier seg selv at vi har tenkt å honorere gode prestasjoner. Det er helt opplagt, forteller Rekdal.

VIF-planen Det har vært usikkerhet knyttet til Rekdals Vålerenga-framtid også. Den nåværende kontrakten går ut etter sesongen. I sommer fortalte 45-åringen at han ville vente med å forlenge avtalen til de sportslige rammene for framtiden var klar.

Nå tyder det meste på at Rekdal har fått forsikringer om at han vil ha få midlene han trenger for å bringe Vålerenga tilbake til toppen av norsk fotball. Om et par dager vil partene derfor starte forhandlingene.

- For meg er det viktigste at vi klarer å få på plass et fundament som vil stå stødig de kommende årene, slik at Vålerenga kan ta et steg til. At vi skal ta medalje, spille cupfinale, kanskje vinne seriegull og spille europacup de kommende årene, er en ambisjon vi må ha.

- Hvilke rammer har du fått skissert?

- Ikke noe annet enn at vi kan fortsette med det vi har startet med. Vi får ta innhold, lengde, strategi og alt det andre etter hvert. Vi har i alle fall kommet så langt at vi tror vi skal få Vålerenga til å bli en toppklubb igjen.

- En drøm Om VIF skal lykkes med målsettingen, vil betydningen av å ha Kjartansson med på laget være enorm. I går var målmaskinen overlykkelig over å være Vålerenga-spiller etter den bunnsolide 4-1-seieren mot FK Haugesund og la ikke skjul på at hele året har vært en eneste stor opptur.

- Det er en drøm. Det er bare en fantastisk sesong. Mye bedre enn jeg hadde trodd, forteller Kjartansson til Dagbladet.

Han blir heller ikke påvirket av overgansryktene.

- Det er en ære å bli linket til større klubber, men akkurat nå fokuserer jeg bare på å fullføre sesongen med Vålerenga. Jeg er veldig glad for å være her, sier Kjartansson, som bare er seks mål unna Odd Iversens rekord som tidenes mestscorende i en sesong.

NB! Se videointervjuer med Kjartansson, Stig-Ove Sandnes og Kjetil Redal øverst i saken.