Rekordstor Norway Cup

Årets Norway Cup-eventyr er i rute. Når verdens største fotballturnering starter den 31. juli, vil det være med rekordmange deltakere.

-  Jeg må bare innrømme at det er vanskelig å avvise lag til Norway Cup, og i år har vi strukket strikken for å si ja til flest mulig. Vi har fraveket prinsippet om at det ideelle er 1200- 1300 lag. Dette fordi vi ikke klarte å si nei til alle de klubbene som har spart penger i vinterhalvåret og gleder seg til Norway Cup. Og så skal de få avslag. Men det skal ikke gå utover kvaliteten, sjøl om det i år blir rekord i antall deltakere med 1538 påmeldte lag, sier en cupentusiastisk Frode Kyvåg.

Han som også i år på mange måter er ordfører i ei uke for storbyen Norway Cup.

Storby

-  Ja, med 30 000 spillere, 16 000 foreldre og 1100 funksjonærer, men det er viktig at Norway Cup blir forbundet med noe fint. Jeg tror de fleste som melder seg på ikke gjør det for at de skal vinne, men fordi dette er ei uke med fotballglede og en happening i Oslo. I tillegg tror jeg de unge ønsker å være med på noe som har et positivt verdigrunnlag som fargerikt felleskap, mot rasime og vold. Norway Cup er også en livsstil for oss i Bækkelaget tuftet på det samme verdigrunnlaget, sier Kyvåg.

Han sier at det for første gang vil bli spilt kamper på seks forskjellige steder i Oslo.

Overnatting

I tillegg til de vanlige på Ekeberg, Abildsø og Rustad vil puljekampene også bli spilt på Valle Hovin, Furuset og Voldsløkka.

-  Hvordan fikser dere overnatting til alle?

 SJEFEN:  Frode Kyvåg.
SJEFEN: Frode Kyvåg. Vis mer

-  Vi jobber med skolene og i år er det 11 000 unge som vi skal sørge for innkvartering og mat til, men det er i rute med 33 skoler. I tillegg vil rundt 1 000 deltakere overnatte på hotell.

Sponsorpress

-  Hva med sponsorpeset, det har kommet kritikk tidligere om at det er for mange av dem i stand-gata på Ekeberg?

-  NRK Sommeråpent har i fem år trålet rundt for å finne noe å ta oss på, men det eneste de har gravd fram, var at det ble gitt mobiltelefoner i premiere. Jeg har sagt det før, og sier det igjen - uten næringslivet stopper Idretts-Norge. Når det er sagt, så er vi klar over presset fra mange som vil være med, og jeg sier mer nei enn ja til firmaer som ønsker å være med i Norway Cup.

Nye nasjoner

Kyvåg opplyser at det vil bli spilt 3600 kamper under Norway Cup-uka som starter 31. juli. Det er fire nye nasjoner som kommer til byen: Mali, Gambia, Costa Rica og Namibia.

-  Det er snart ikke flere nasjoner å ta av, ler Kyvåg.

Han kan ikke friste med Manchester United, Chelsea eller Rosenborg i år.

-  Champions League-kvalifiseringen gjør det komplisert for oss, men vi lover å komme tilbake med et storlag neste år.

SNART MORO: Norway Cup blir større enn noen gang, og er det bare en drøy måned til. Her er det tett kamp mellom Frogner og Skovlunde for et par somrer siden.