Rekordtap for Shampo

LOS ANGELES (Dagbladet.no): San Jose-Columbus 10-2. Columbus slapp for første gang inn ti mål i en NHL-kamp. Shampo noterte ingen poeng, men var Blue Jackets' beste spiller.

Og Columbus var ikke så dårlig som resultatet tilsier. Laget vant faktisk skuddstatistikken 34-31. Men hver gang San Jose kom i nærheten av målområdet sa Columbus-backene 'vær så god', og San Jose-spillerne scoret på de sjansene de fikk.

Backene Rostislav Klesla, Jaroslav Spacek, Deron Quint og Jean-Luc Grand-Pierre presterte alle sesongverste.

I tillegg måtte Columbus spille med tre spillere fra farmerlaget på grunn av skader.

Og på toppen av det, var dommerne veldig snille mot hjemmelaget.

Tosifret

Slik kom målene som gjør at hele NHL ler av Columbus i dag:

1-0: Mike Rathje scorer et fint mål i overtall. Shampo er på isen.

2-0: Vincent Damphousse får all den tida han trenger av backene Jaroslav Spacek og Radim Bicanek til å vifte inn en retur i overtall. Etter denne scoringa tar Columbus-trener Dave King timeout. Snaue sju minutter er spilt.

3-0: Damphousse scorer igjen. Denne gangen sover Jean-Luc Grand-Pierre. Stakkars Marc Denis overlater keeperjobben til Ron Tugnutt. Snaue ni minutter er spilt.

3-1: Geoff Sanderson stjeler pucken fra en Sharks-forsvarer og scorer alene med keeper.

3-2: Radim Bicanek scorer sitt første NHL-mål mens Shampo dekker Sharks-keeperen. Columbus er isens beste lag og presser for utlikning.

4-2: Gary Suter scorer første periodes siste mål med et skudd rett fra droppen. I overtall.

5-2: Andre periode starter der den første sluttet. Denne gangen er det Teemu Selänne som scorer alene med keeper etter nok en defensiv Columbus-glipp. Shampo er på isen. Mike Sillinger får en timinutters utvisning for å krangle med dommeren. Og på pressetribunen banner klubbpresident Doug MacLean så høyt at det høres i 30 meters radius.

6-2: Marco Sturm skøyter fra Rostislav Klesla og scorer alene med Tugnutt.

7-2: Selänne slår pucken inn med et tennis-slag fra spiss vinkel. Pent.

8-2: Scott Thornton scorer sluttperiodens første mål fra vingen. Et skudd Tugnutt normalt tar. Espen er nok en gang uskyldig tilskuer på isen. Målet gir hjemmelaget ny energi. Og i kampens ti siste minutter blir det enveiskjøring.

9-2: Spacek glemmer at Patrick Marleau står bak ham foran mål. Og Marleau scorer sesongens enkleste mål da han dytter pucken over streken. Igjen er blå nummer 21 på isen. Publikum skriker 'We want ten'.

10-2: Marleau scorer igjen. Denne gangen med et enkelt skudd fra venstrevingen på vei inn i sonen. Tugnutt vet at han burde reddet og bøyer hodet i avsky. Shampo er på isen. 14 sekunder gjenstår av kampen.

Seks tap

Til sammen 14 San Jose-spillere noterte poeng. California-klubben hadde aldri scoret ti mål i en hjemmekamp før. Og Columbus har aldri tapt med så stygge siffer.

Men Columbus produserte flere store sjanser. Shampo var skaperen av flere. Som da han nydelig spilte fri David Vyborny som ikke klarte å finne det åpne målet fra én meters hold.

Det var talende for blåjakkenes kveld. Alt gikk galt foran begge mål.

- San Jose er et av ligaens beste lag, og vi var ikke forberedt på å kjempe da kampen startet. Hvis vi ikke frykter å bli latterliggjort som i kveld, kan vi ikke konkurrere mot dem, sier Geoff Sanderson til AP.

Tapet var Columbus' sjette på rad. I morgen er det ny kamp mot nok et poeng-desperat lag: Dallas, som ligger fire poeng under sluttspillstreken.

Nattas Shampo-tall: 0 poeng, 24,58 minutter spilletid, -3 i +/-.

KJEMPETAP: Espen Shampo Knutsen hadde en dårlig dag på jobben.