Rekordvær i Planica truer verdensrekorden fra Vikersund

Fannemel hoppet 251,5 meter i fjor. Nå kan den slås.

LAAANGT SVEV: Anders Fannemel innehar foreløpig verdensrekorden i skiflyging. Her like etter han landet hoppet i fjor. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
LAAANGT SVEV: Anders Fannemel innehar foreløpig verdensrekorden i skiflyging. Her like etter han landet hoppet i fjor. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tilen Bartol hoppet hele 252 meter i Planica onsdag. Det er rekordvær i Slovenia. Anders Fannemel og Vikersund kan miste verdensrekorden på 251,5 meter.

Siden Bartol både falt og ikke minst hoppet utenfor konkurranse, vil ikke svevet bli godkjent som verdensrekord. Russeren Dmitrij Vasiljev har dessuten hoppet 254 meter i Vikersund, men også han falt.

- Det gjør ikke noe om de lander på 251 i Planica, men vi skal takle om de får verdensrekorden også, vi, sier renndirektør i Vikersund, Ole Gunnar Fidjestøl, til NTB.

Bubka-kopi Han reiser selv til mammutbakken torsdag, hvor det er tre individuelle renn og lagkonkurranse ut uken.

- Jeg håper bare det ikke blir et jafs i rekordlengde. Det er bedre om det blir gjort på Sergej Bubka-metoden, sier den tidligere verdensmesteren.

Stavhopper Bubka flyttet gjerne verdensrekordene sine opp med én centimeter. Nå tror Fidjestøl det blir hard kamp mellom Vikersund og Planica om verdensrekordene i hopp framover.

- Det er bare sunt at verdensrekordene bytter litt. Det er veldig ålreit å ha den, men det er også veldig ålreit å ta den tilbake, sier Fidjestøl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer