Magnus Carlsen spilte remis mot Shakhryar Mamedyarov

Remis for Carlsen i toppkampen

Magnus Carlsen og Shakhryar Mamedyarov spilte remis i fredagens toppkamp i Wijk aan Zee-turneringen i sjakk. Kampen var over etter 38 trekk.

REMIS: Magnus Carlsen spilte remis mot Shakhryar Mamedyarov iWijk aan Zee-turneringen. Foto: AFP PHOTO / ANP / Koen Suyk
REMIS: Magnus Carlsen spilte remis mot Shakhryar Mamedyarov iWijk aan Zee-turneringen. Foto: AFP PHOTO / ANP / Koen Suyk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Carlsen og aserbajdsjanske Mamedyarov var i delt ledelse i storturneringen i Nederland foran fredagens partier. Begge sto med sju poeng. Det samme gjorde hjemmehåpet Anish Giri.

Carlsen spilte med svarte brikker fredag og har all grunn til å si seg fornøyd med utfallet av partiet.

Duellen med Mamedyarov ble av det jevne slaget. Carlsen kom ikke styrket ut av åpningen, men forsvarte seg deretter godt. Dermed fikk aldri Mamedyarov det overtaket han trengte for å sette inn nådestøtet.

- Jeg var ikke veldig fornøyd med hvordan åpningen gikk. Jeg husket ikke hva jeg skulle gjøre, og satt og tenkte en stund uten å komme noen vei. Da skjønte jeg at det kunne bli et langt parti, oppsummerte Carlsen overfor TV 2, men var rask med å tilføye:

- Det ble det heldigvis ikke, for han spilte litt unøyaktig. Jeg er fornøyd med at det gikk såpass lett å holde ham (til remis).

Uendret i teten

I og med at også Anish Giri spilte remis i sitt parti mot Fabiano Caruana fredag, er det fortsatt tre spillere på 7,5 poeng på toppen av resultatlistene.

- Remis er et greit resultat for meg, men jeg må sannsynligvis vinne et av de to siste partiene for å vinne turneringen, sa Carlsen om utsiktene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer