Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magnus Carlsen spilte remis mot Shakhryar Mamedyarov

Remis for Carlsen i toppkampen

Magnus Carlsen og Shakhryar Mamedyarov spilte remis i fredagens toppkamp i Wijk aan Zee-turneringen i sjakk. Kampen var over etter 38 trekk.

REMIS: Magnus Carlsen spilte remis mot Shakhryar Mamedyarov iWijk aan Zee-turneringen. Foto: AFP PHOTO / ANP / Koen Suyk
REMIS: Magnus Carlsen spilte remis mot Shakhryar Mamedyarov iWijk aan Zee-turneringen. Foto: AFP PHOTO / ANP / Koen Suyk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carlsen og aserbajdsjanske Mamedyarov var i delt ledelse i storturneringen i Nederland foran fredagens partier. Begge sto med sju poeng. Det samme gjorde hjemmehåpet Anish Giri.

Carlsen spilte med svarte brikker fredag og har all grunn til å si seg fornøyd med utfallet av partiet.

Duellen med Mamedyarov ble av det jevne slaget. Carlsen kom ikke styrket ut av åpningen, men forsvarte seg deretter godt. Dermed fikk aldri Mamedyarov det overtaket han trengte for å sette inn nådestøtet.

- Jeg var ikke veldig fornøyd med hvordan åpningen gikk. Jeg husket ikke hva jeg skulle gjøre, og satt og tenkte en stund uten å komme noen vei. Da skjønte jeg at det kunne bli et langt parti, oppsummerte Carlsen overfor TV 2, men var rask med å tilføye:

- Det ble det heldigvis ikke, for han spilte litt unøyaktig. Jeg er fornøyd med at det gikk såpass lett å holde ham (til remis).

Uendret i teten

I og med at også Anish Giri spilte remis i sitt parti mot Fabiano Caruana fredag, er det fortsatt tre spillere på 7,5 poeng på toppen av resultatlistene.

- Remis er et greit resultat for meg, men jeg må sannsynligvis vinne et av de to siste partiene for å vinne turneringen, sa Carlsen om utsiktene.

Shakhryar Mamedyarov er i øyeblikket rangert som verdens nest beste sjakkspiller.

Remis for Tari

I Challenger-delen av turneringen møtte Aryan Tari den egyptiske stormesteren Bassem Amin fredag. Også det partiet, der den unge nordmannen hadde svarte brikker, endte med remis.

Tari står dermed med fem poeng etter 10 runder.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!