Remis for Magnus

Men kan fortsatt vinne.

(Dagbladet.no): Etter gårsdagens tap i Corus Chess-turneringen i Nederland, tok Magnus Carlsen i dag et steg i riktig retning mot Ivan Cheparinov.


Den 20 år gamle motstanderen fra Bulgaria har akkurat lik rating som Carlsen, så selv om Magnus vant mot samme mann i VM-cupen i desember, kom det ikke som noe sjokk da de to spilte remis (uavgjort) i dag.

Til tross for dette ligger den 15-årige nordmannen fortsatt på delt andreplass, og det er bare et halvt poeng opp til ledende Zoltan Almasi fra Ungarn.


Turneringen i Wijk aan Zee har pågått siden 13. januar, men i morgen er det slutt. Carlsen møter ukrainske Kateryna Lahno i 13. og siste runde.

Vinner Carlsen denne kampen mens Zoltan Almasi taper eller spiller remis, er stortalentet minst sikret delt førsteplass i B-gruppa.

REMIS: Uavgjort i dag, men Magnus Carlsen kan fortsatt vinne. Corus Chess-turneringen avsluttes i morgen. Foto: Monika Flueckiger/AP/Scanpix
REMIS: Uavgjort i dag, men Magnus Carlsen kan fortsatt vinne. Corus Chess-turneringen avsluttes i morgen. Foto: Monika Flueckiger/AP/Scanpix Vis mer