Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjakk

Remis mellom Carlsen og Karjakin

Magnus Carlsen spilte remis mot Sergej Karjakin etter at amerikanske Wesley So allerede hadde sikret seg sammenlagtseieren i Wijk aan Zee-turneringen.

REMIS: Det endte med remis for Magnus Carlsen i dagens parti mot Sergej Karjakin. Foto: EPA/KOEN SUYK
REMIS: Det endte med remis for Magnus Carlsen i dagens parti mot Sergej Karjakin. Foto: EPA/KOEN SUYK Vis mer

Dermed ble det en reprise på et av de mange VM-partiene i New York mellom Carlsen og Karjakin. Ettersom Wesley So tidlig avgjorde sitt parti mot Jan Nepomniatsjtsji til sin fordel, hadde amerikaneren allerede dratt i land turneringsseieren snaue to timer før Carlsen og Karjakin var ferdigspilt.

So vant Wijk aan Zee-turneringen med ni poeng av 13 mulig. Carlsen ender på åtte poeng, og det norske sjakkgeniet er avhengig av at Wei Yi avgir poeng i sitt parti for å ta annenplassen.

Carlsen innledet partiet mot fjorårets VM-motstander godt, men slet med å finne de riktige trekkene etter hvert som spillet gikk sin gang. Karjakin forsvarte seg godt og tok over føringen. En desperat Carlsen ofret tårnet sitt, noe som til slutt reddet remis.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media