Sjakk-VM: Magnus Carlsen mot Jan Nepomnjasjtsjij

Remis nummer tre: - Ganske fornøyd

Det tredje partiet i sjakk-VM endte som de to første med ny remis mellom Magnus Carlsen og Jan Nepomnjasjtsjij. Dermed står det 1,5 – 1,5 i poeng sammenlagt.

NY REMIS: Parti nummer tre for verdensener Magnus Carlsen og utfordrer Jan Nepomnjasjtsjij endte også i remis. Foto: Giuseppe Cacace / AFP
NY REMIS: Parti nummer tre for verdensener Magnus Carlsen og utfordrer Jan Nepomnjasjtsjij endte også i remis. Foto: Giuseppe Cacace / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Magnus Carlsen 0,5 – 0,5 Jan Nepomnjasjtsjij (1,5-1,5 sammenlagt)

Verdensmesteren i sjakk, Magnus Carlsen, spilte i dag sin tredje kamp mot utfordreren Jan Nepomnjasjtsjij.

Som på fredag, endte gårsdagens parti i remis. Nepomnjasjtsjij startet dagens parti med hvite brikker, noe som betød at russeren hadde en litt større fordel enn Carlsen, som hadde svarte brikker.

Det ble ikke lange dagen på de to spillerne, da de spilte remis tredje dag på rad. De ble enig om avgjørelsen kort tid etter trekk nummer 40 var spilt.

- Jeg gjorde noen rare trekk, men jeg så ikke noen annen utvei enn remis, sa Carlsen på pressekonferansen etter partiet.

Nordmannen påpekte at de bare var tre partier inn i verdensmesterskapet og det fortsatt kan skje mye videre. Han var ganske fornøyd med tre remis med tanke på at han har hatt sorte brikker i to av dem.

Rolig start

Russiske Jan Nepomnjasjtsjij åpnet dagens parti med hvite brikker. Både russeren og Carlsen startet partiet rolig for på sette sitt preg på brettet.

Så gikk det litt raskere unna for begge to. Begge brukte liten tid på å tenke seg om før de tok sitt neste trekk og det virket som de var tidlig ute av forberedelsene.

Etter de raske trekkene begynte de å bruke litt mer betenkningstid per trekk. Nepomnjasjtsjij brukte nesten halvtimen på sitt trekk nummer 21. Da kunne Carlsen slappe av i garderoben.

– Byttehandel nå, tårn mot tårn, sa NRKs sjakkekspert, Torstein Bae, da Nepomnjasjtsjij inviterte til tårnbytte.

Carlsen gikk med på det og begge tårnene til både nordmannen og russeren ble slått ut.

Gikk mot ny remis

Torstein Bae mente at begge hadde god kontroll når Nepomnjasjtsjij flyttet tårnet tilbake.

– På det nivået de er på, vil jeg tro at begge har god kontroll, sa han.

Kort tid etter trekk nummer 40 var spilt, ble partene enig om enda en remis.

– Han fant en interessant idé der, sa Carlsen om Nepomnjasjtsjijs spill etter kampen.

Carlsen sa også at gårsdagens parti ikke gikk helt etter planene. Dagens parti så han lenge at kom til å ende i remis.

I morgen har Carlsen og Nepomnjasjtsjij en hviledag, før parti nummer fire spilles på tirsdag klokka 13:30 norsk tid. Da spiller Carlsen med hvite brikker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer