- Ren klasse av Moa

Men matchvinneren nekter å skryte av seg selv.

RUNDLURTE SIGURDSSON: Moa vendte elegant vekk Kristjan Ørn Sigurdsson før han satte inn seiersmålet mot Island. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
RUNDLURTE SIGURDSSON: Moa vendte elegant vekk Kristjan Ørn Sigurdsson før han satte inn seiersmålet mot Island. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

||| Island - Norge 1-2

REYKJAVIK (Dagbladet): Tidspunktet for Moas første landslagsmål kunne knapt vært bedre:

Kvarteret før slutt sørget han for at en middels norsk kvalikåpning ble til en meget god kvalikåpning, da han elegant vendte vekk Hønefoss-stopper Kristjan Ørn Sigurdsson og scoret enkelt alene med keeper.

- Det Moa gjør på 2-1 er ren klasse. Hva forsvarsspilleren gjør har jeg ikke snøring om, det var ikke bra. Men det var som sagt en klassevending og en fin avslutning, sier John Arne Riise.
Klassisk Moa-mål
Moa selv er ofte beskjedenheten selv i intervjuer. Og han endret ikke på den praksisen bare fordi han ble matchvinner i Norges første skritt på veien til EM i Polen og Ukraina 2012.

- Jeg prøvde å ikke tenke så mye da jeg fikk ballen. Jeg visste jeg hadde en forsvarer bak meg, prøvde å vende ham bort, og heldigvis henger han ikke med. Da er jeg alene med keeper, og da skal det bli mål, er Moas nøkterne oppsummering av den avgjørende situasjonen i 2. omgang.

- Var det et klassisk Moa-mål?

- Man kan godt si det, sier han til Dagbladet.

HER KUNNE DET STÅTT 3-1: Men fra fem meter skyter Moa over - med feil fot. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
HER KUNNE DET STÅTT 3-1: Men fra fem meter skyter Moa over - med feil fot. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

Han sier det kriblet ekstra foran kampen mot Island, med tanke viktigheten av å komme godt i gang. Det gjør inngangen til Portugal-matchen vesentlig enklere.

- Det betyr veldig mye. Vi visste det kom til å bli tøft og tett i dag, men det var viktig å få den selvtilliten inn mot Portugal-kampen på tirsdag. Vi skal kose oss med seieren i kveld, og heller tenke på Portugal i morgen, sier matchvinneren.

To store sjanser til
Han hadde enda to gode sjanser i går kveld: Én i første omgang, da keeper slo volleyen hans i stanga og ut. Og én da Steffen Iversen stusset ballen bakover og Moa kom seg foran oppasseren, men skuddet med høyrebeinet gikk over.

Moa sier kaptein Brede Hangeland tok ansvar i pausen da det meste gikk galt for Norge.

- Brede tok en prat og satte oss på plass. Det er sånn det skal være, sier han.

TRAFF STOLPEN: Moa fortviler etter den misbrukte sjansen i 1. omgang, da keeper slo ballen i stanga og ut. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
TRAFF STOLPEN: Moa fortviler etter den misbrukte sjansen i 1. omgang, da keeper slo ballen i stanga og ut. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer