- Ren og skjær idioti

Ole Sæter mistet hodet da han ble tatt av mot Lillestrøm. Ekspertene reagerer på oppførselen til Rosenborg-spissen.

FORBANNA: Rosenborgs Ole Sæter får hard medfart etter at han klikket da han ble byttet ut mot Lillestrøm. Her er han under kampen mellom Rosenborg og Molde på Lerkendal Stadion 24. april. Foto: Ole Martin Wold / NTB
FORBANNA: Rosenborgs Ole Sæter får hard medfart etter at han klikket da han ble byttet ut mot Lillestrøm. Her er han under kampen mellom Rosenborg og Molde på Lerkendal Stadion 24. april. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Lillestrøm - Rosenborg 3-1 (2-1)

Lillestrøm ble for sterke for Rosenborg på Åråsen søndag kveld. Trønderne kom best i gang da Stefano Vecchia sendte de opp i føringen, men seks magiske minutter sørget for at Lillestrøm snudde kampen.

Kjetil Rekdal svarte med å bytte ut to av hans mest betrodde menn - Ole Sæter og Per Ciljan Skjelbred - og svare han fikk var at Sæter klikket inne i spillertunnelen.

- Idioti, sier ekspert.

- Deilig match

- Det er så deilig. En drøm som går i oppfylelse. Deilig match. Det er sånn vi skal ha det hver eneste gang på Åråsen, sier Magnus Knudsen, som scoret 3-1 målet.

- Dette er en klubb som betyr veldig mye for meg, legger han til.

Knudsen er som kjent på lån til Lillestrøm fra russiske Rostov. Etter planen skal han tilbake til Russland når kontrakten hans med LSK går ut 30. juni.

Fly forbanna

Første nettkjenning kom allerede etter et snaut kvarter. Rosenborgs formspiller Stefano Vecchia dro seg inn i banen og fyrte fra distanse. Mads Christiansen i LSK-buret fikk noen fingertupper på ballen, men måtte se seg overlistet av svensken.

1-0: Stefano Veccia sendte Rosenborg i føringen. Foto: Lise Åserud / NTB
1-0: Stefano Veccia sendte Rosenborg i føringen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Et kvartet seinere smalt det i den andre enden.

En corner ble headet ut til Ifeanyi Mathew, som klinket ballen i mål på halvvolley fra tjue meter. Scoringa vil nok være med når årets mål skal kåres etter sesongen.

Like etterpå sendte midtstopper Dragsnes Lillestrøm opp i ledelsen, da han med en nydelig hælavslutning sendte ballen forbi André Hansen.

Etter to kjappe i sekken så Kjetil Rekdal seg nødt til å ta grep, og byttet ut Ole Christian Sæter og Per Ciljan Skjelbred. Det falt ikke i god jord hos Sæter, som på TV-bildene ble fanget opp «klikke» inne i spillertunnelen.

- Ren og skjær idioti, sa Eurosport-ekspert Christian Gauseth i studio, om oppførselen til spissen.

- Ole Sæter ser ut som en spiller som er for stor for sitt eget beste, i sitt eget hode, er dommen til TV 2s fotballekspert Yaw Amankwah.

I pausen fikk Rekdal spørsmål om byttene.

- Dårlig coaching. Jeg burde gjort det ti-femten minutter tidligere, sa RBK-sjefen.

TOK GREP: Kjetil Rekdal byttet ut to spillere da Lillestrøm snudde kampen på noen minutter. Foto: Lise Åserud / NTB
TOK GREP: Kjetil Rekdal byttet ut to spillere da Lillestrøm snudde kampen på noen minutter. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Tok grep

Tjue minutter ut i den andre omgangen fikk Rosenborg en enorm sjanse med Dahl Reitan, men Christensen reddet mesterlig på strek.

Kjetil Rekdal satte inn flere offensive spillere for å prøve å få med seg poeng fra Åråsen, blant annet Noah Holm, men hvittrøyene sleit, og hjemmelaget forsvarte seg heroisk.

Vondt ble til verre for Rosenborg da Magnus Knudsen fastslo resultatet til 3-1 like før slutt.

Etter kampen var kaptein Markus Henriksen kritisk til eget lag.

- Jeg hadde håpet at vi var friskmeldt. Men nei. I dag møter vi en gjeng mannfolk, mens vi er juniorer, sa han til Discovery.

Om kontroversen da Sæter ble byttet ut, sa Henriksen:

- I pausen forklarte Kjetil hvorfor han hadde gjort byttene. Det var ikke fordi de to var noe dårligere enn de andre. Men ett eller annet måtte gjøres. Han hadde håpet på en vitamininnsprøyting. Det fikk han ikke, erkjenner Henriksen.

Sæter selv var ydmyk og angrende etter kampen

- Det slukner. Det er frustrerende og pinlig. Det er det vondeste jeg har vært med på, og jeg skal sørge for at det aldri skjer igjen, uttalte han til VG.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer