- Ren plankekjøring

Cecilia Brækhus rundjulte bulgarsk motstander gjennom åtte runder.

Cecilia Brækhus viste klasse og rundjulte Borislava Gorinova i åtte runder. To ganger var den bulgarske jenta i kanvasen, men det endte med en soleklar poengseier til Brækhus.

Dommerne ga den norske proffen seieren med poengene 80-70, 80-70 og 80-71. Det var aldri noen tvil. Dermed gikk den bulgarske jenta på sitt 25. nederlag, mens Cecilia Brækhus triumferte og vant sin tiende strake seier.

Hun er på skinner mot en tittelkamp, og den kommer hun etter alt å dømme til å få i februar.

- Dette gikk veldig greit og føltes som ren plankekjøring, sa Cecilia Brækhus til NTB.

Stod på beina

- Gorinova er tøff. Hun har møtt alle de beste weltervekterne, til og med verdensmestere, og ingen har klart å slå henne ut. Jeg var veldig nær ved å klare det, men begge de gangene hun var i kanvasen kom hun seg opp igjen. Det hadde vært moro å ha vunnet denne kampen på knockout, fortsatte Brækhus.

Den første nedslagningen kom allerede i annen runde. En høyre traff perfekt og Gorinova gikk ned. Hun kom seg opp igjen, og dermed fortsatt rundjulingen.

En ny nedslagning etter et venstre treff kom i den sjuende runden, men også den smellen klarte Gorinova å riste av seg. Hun sto på beina kampen ut.
Greit
- Det var veldig greit å gå åtte runder, og jeg hadde godt av det, for nå vet jeg at en åtterunders kamp ikke er noe problem for meg.

- Denne gangen klaffet det skikkelig for meg også. Det var ikke som sist, da jeg ikke bokset noe godt og ikke fikk vist hva jeg er god for. Nå var jeg på høyden, og det gir masse selvtillit før de neste kampene som jeg håper, blant annet, skal bli en tittelkamp.

HARDTSLÅENDE:Cecilia Brækhus (t.v.) i aksjon mot Borislava Gorinova fra Bulgaria lørdag. Foto: Scanpix
HARDTSLÅENDE:Cecilia Brækhus (t.v.) i aksjon mot Borislava Gorinova fra Bulgaria lørdag. Foto: Scanpix Vis mer

- Planen nå er at jeg skal i ringen igjen i desember, og så blir det å forberede meg til en tittelkamp i februar. Men i boksing skjer ting fort, så det kan jo hende at planene blir forandret. Det vet ingen, sa Brækhus.

I Oldenburg tok hun kontrollen fra første stund. Hun traff med alt hun forsøkte, og Gorinova ble drevet fra skanse til skanse i ringen. Egentlig var det oppsiktsvekkende at hun kom tilbake etter de knallharde trefferne Brækhus fyrte løs.


Klar
- Jeg må trene enda mer og øke intensiteten på treningene, men føler at jeg begynner å bli klar for å bokse en tittelkamp nå, sa Brækhus.

- Litt mer trening er nødvendig, men den delen av jobben begynner allerede mandag. Da skal det ikke ta lang tid før jeg er klar. Det beste for meg vil være å få enda en god kamp før jul, og det ser ut som om jeg kan få en ny kamp midt i desember.

- Det var betryggende det jeg gjorde i denne kampen mot Gorinova. Nå er i alle fall selvtilliten på topp, sa Cecilia Brækhus til NTB.

Det var andre gangen hun møtte den bulgarske jenta. Forrige gang var St. Hansaften i fjor. Da gikk de seks runder, og også da vant Brækhus en overbevisende poengseier.

- Cecilia hadde full kontroll. Hun vant veldig overbevisende. Det var rått parti, slo Johannes Berendt i Sauerland-stallen fast overfor NTB etter lørdagens kamp.

(NTB)

- Ren plankekjøring
KUNNE JUBLE: Cecilia Brækhus jubler etter at hun vant på poeng i kampen mot Borislava Gorinova fra Bulgaria lørdag.