KLAR TIL DYST: Elverum-trener
Christian Berge og resten av Elverum-spillerne møter Haslum i ren seriefinale.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KLAR TIL DYST: Elverum-trener Christian Berge og resten av Elverum-spillerne møter Haslum i ren seriefinale. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Ren seriefinale i eliteserien i håndball

Både Elverum og Haslum vant i nest siste serierunde.

Både Elverum og Haslum vant i nest siste serierunde i eliteserien håndball, og dermed blir det ren seriefinale i Nadderudhallen neste uke.

Ett poeng skiller i Elverums favør før den siste kampen. Haslum må vinne på hjemmebane for å bli mester, mens påtroppende landslagssjef Christian Berges lag greier seg med uavgjort.

Elverum kunne blitt mester onsdag om Haslum hadde tapt i Nøtterøy, men det var serielederen som var nærmest å avgi poeng. Det ble en knepen 31-30-seier over Runar Sandefjord etter at Elverum lå under kort før slutt.

Ti mål av Iso Sluijters og godt keeperspill av Morten Nergaard berget poengene for Elverum.

Haslums bortekamp mot Nøtterøy startet en time senere, og Elverum kunne håpe på hjelp fra hjemmelaget som kjemper for å unngå nedrykkskvalifisering. Halvveis var det uavgjort, men Haslum gjorde jobben etter pause og vant 33-29.

Erlend Mamelund scoret ni mål og Anders Røe åtte for bærumslaget, som har hjemmefordel i gullduellen neste onsdag.

Nøtterøy er fortsatt på kvalifiseringsplass, men Drammen og ØIF Arendal er bare poenget foran. Falk Horten og Follo, som begge allerede var dømt til nedrykk, vant for øvrig begge onsdag.

Sølvduell Også i kvinnenes eliteserie er det klart for en medaljeduell i siste runde, men kampen mellom Byåsen og Tertnes står om sølvet. Begge lag har 30 poeng, men Tertnes greier seg med uavgjort i Nidarøhallen søndag. Nimålsseieren fra hjemmekampen i januar sørger for det.

Tertnes vant onsdag 31-18 borte mot Nordstrand, mens Byåsen seiret 35-27 over Vipers i Kristiansand.

Seriemester Larvik er det ingenting å gjøre med. 34-18-seieren over Storhamar sendte gjestene hodestups ut av medaljediskusjonen, og med bare ett avgitt poeng er Larvik bare en hjemmekamp mot Nordstrand fra en ny ubeseiret seriesesong.

I bunnstriden ledet Levanger 18-13 over Stabæk ved pause og 31-27 noen minutter før slutt, men gjestene scoret kampens fire siste mål og greide 31-31. Dermed ligger Levanger svært utsatt til under streken sammen med fortapte Flint Tønsberg.

Ida Marie Wernersen scoret hele 15 ganger da Fredrikstad kjørte over Flint med 42-28 og sikret seg to poengs forsprang på Levanger før siste runde. Østfoldklubben er på kvalifiseringsplass med like mange poeng som Oppsal på plassen foran.

(NTB)