Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ren utklassing!

Tiril Eckhoff klatret til topps i Ruhpolding og overtok ledelsen i verdenscupen.

JUBEL: Tiril Eckhoff tok sesongens femte verdenscupseier på sprinten i Ruhpolding. Foto: Martin Schutt / DPA via AP / NTB scanpix
JUBEL: Tiril Eckhoff tok sesongens femte verdenscupseier på sprinten i Ruhpolding. Foto: Martin Schutt / DPA via AP / NTB scanpix Vis mer

Tiril Eckhoff klatret igjen opp på toppen av seierspallen på onsdagens skiskyttersprint i Ruhpolding.

Det var Fossum-løperens femte seier i løpet av de siste sju løpene i verdenscupen. Hun var dessuten oppe på seierspallen (2.-plass) på fellesstarten i Oberhof sist helg.

- Jeg tror nok det er et av de beste rennene jeg har gått. Så jeg får smile bredt over det, sa Eckhoff til NRK etter løpet.

Da 29-åringen gikk over mål, tok hun ledelsen med 29,7 sekunders margin til svenske Hanna Öberg, som også skjøt fullt.

Det sier også sitt at treeren Dorothea Wierer, som var 14,5 sekunder bak Eckhoff ut fra siste skyting, tapte 22,3 sekunder i løypa på den siste runden alene.

- Vi må fundere på hvordan vi skal slå henne, sier Öberg.

Saken fortsetter etter videoen:

NY SKISKYTER?: Heidi Weng tror Therese Johaug kunne dominert i flere idretter enn langrenn. Reporter/video: Øyvind Godø/Kristoffer Løkås Vis mer

Frisk

Onsdag var Eckhoff helt utilnærmelig. Hun traff samtlige blinker både på liggende og stående skyting, og ute i løypa holdt hun som vanlig et ekstremt høyt tempo.

- Eckhoff går fortest i sporet med klar margin. Det virker som hun er i veldig god form. I tillegg tar hun tid i de lette terrengene, så virker som hun hadde gode ski. Men mest av alt er skytinga den store forskjellen fra tidligere. Hun er rolig og skyter fort, men er ikke stressa. Det tyder på at hun har funnet noe som funker. Håper hun tviholder på det og fortsetter, sier Emil Hegle Svendsen til NRK og fortsetter:

- Hun går et halvt minutt raskere enn nestemann i løypa. Ren utklassing, konkluderer den tidligere skiskytteren.

På spørsmål om hva Eckhoff har gjort, svarer hun dette:

- Jeg har jobbet mest med å holde meg frisk, så når man er mer frisk så får man trent mer.

Eckhoff valgte bort julefeiring til fordel for høydeopphold i Anterselva.

- Nå kan jeg smake på det jeg gjorde i jula. Det var smart, sier Eckhoff.

Jaktstart i gult

Eckhoff lå ni poeng bak Wierer i den sammenlagte verdenscupen før onsdagens løp. Ettersom italieneren ligger an til å ta 3.-plassen på sprinten idet 30 løpere er i mål, overtar Eckhoff den gule ledertrøya foran søndagens jaktstart i Ruhpolding.

Der har hun et fantastisk utgangspunkt for seier.

- Var «Doro» litt bitter eller? Jeg tror hun er det. Jeg får klappe meg selv på skuldra og si «flink Tiril», gliste Eckhoff etter løpet.

- Drittkjedelig

Marte Olsbu Røiseland bommet én gang på liggende skyting og kom i mål 55,4 sekunder bak Eckhoff. Det holdt til en sjetteplass.

- Det var litt tyngre enn tidligere. Et skikkelig jobbeløp, sier Røiseland etter sprinten.

Thekla Brun-Lie endte på 26.-plass og Synnøve Solemdal på 30. plass. Ingrid Landmark Tandrevold havnet et stykke nede på resultatlista etter å ha bommet én gang på hver skyting.

- Nei, i dag var det skikkelig middels. Alt var middels, egentlig. Det er det verste, det er drittkjedelig, konkluderer Tandrevold etter å ha endt på 32. plass.

Karoline Knotten tok 42. plass. Det betyr at samtlige norske løpere får gå søndagens jaktstart.

Tandrevold var derimot stolt over kollegaen som har overtatt ledelsen i verdenscupen.

- Det er helt rått. Jeg tror Dorothea (Wierer) får kjørt seg helt til mars, avslutter hun.