Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Renaults skandalesjef kan bli kastet ut av QPR

Er hovedaksjonær i London-klubben.

HJALP ALONSO: Sikkerhetsbilen kom på banen og bremset feltet til nytte for Fernando Alonso etter at Nelson Piquet jr krasjet i Singapore i fjor. Brasilianeren har fortalt at det var laget som ba ham om å krasje med vilje rett etter Alonsos første stopp i depotet.Foto: David Davies, AP/Scanpix
HJALP ALONSO: Sikkerhetsbilen kom på banen og bremset feltet til nytte for Fernando Alonso etter at Nelson Piquet jr krasjet i Singapore i fjor. Brasilianeren har fortalt at det var laget som ba ham om å krasje med vilje rett etter Alonsos første stopp i depotet.Foto: David Davies, AP/Scanpix Vis mer

|||(Dagbladet.no): I går trakk italienske Flavio Briatore seg som sjef for Renaults formel 1-lag.

Samtidig kunngjorde laget at de ikke vil imøtegå uttalelsene til lagets tidligere fører, brasilianske Nelson Piquet jr. (24).

Sist uke fortalte Piquet at han ble bedt av laget om å krasje med vilje under Singapore Grand Prix i fjor for å hjelpe lagkompis Fernando Alonso til seieren.

Renault er tiltalt av det internasjonale motorsportforbundet (FIA), og risikerer streng straff i saken som har fått klengenavnet «Crashgate».

World Motor Sport Council, det mektigste organet innen FIA, holder et ekstraordinært møte i anledning saken på mandag. Her vil de blant annet ta stilling til om Briatores personlige rolle i skandalen skal etterforskes, skriver BBC.

Eier QPR
Dersom FIA gjør det, og finner Briatore skyldig i løpsfiksing, kan det få konsekvenser for Queens Park Rangers, som spiller den engelske Championship-serien.

Briatore er nemlig hovedaksjonær i London-klubben. Han kjøpte aksjemajoriteten sammen med formel 1-sjefen Bernie Ecclestone i september 2007. I desember samme år fikk de med seg Lakshmi Mittal, som er blant verdens ti rikeste mennesker, som medeier.

Men dersom FIA utestenger Briatore fra motorsporten, vil han ikke oppfylle den engelske ligaens personlighetskrav til klubbeiere, skriver BBC.

Reglene sier nemlig at ingen kan være direktør eller ha aksjemajoriteten i en ligaklubb dersom de er utestengt fra idretten sin av et idrettsforbund.

Hjelp av sikkerhetsbilen
Piquets kollisjon gjorde at sikkerhetsbilen kom ut på banen, til fordel for Alonso som startet med lite bensin og kjørte tidlig inn for å fylle. Like etter kjørte Piquet ut, og farten i løpet ble senket til hjelp for Alonso.

Piquet hevder Briatore takket ham for hjelpen etter løpet, men nevnte aldri saken igjen.

Piquet fortalte historien til en venn av familien, som igjen informerte Nelson Piquet senior - verdensmester i formel 1 tre ganger på 1980-tallet.

Pappa Piquet har hevdet at Fernando Alonso visste alt om «Crashgate». Alonso hevder at han var overrasket da den tidligere lagkameraten fortalte sin historie nylig.

Piquet jr. fikk sparken av Renault etter Ungarn Grand Prix i juli. Han hadde ikke plukket et eneste poeng så langt i sesongen.

QPR-EIER: Renault-sjefen Flavio Briatore trakk seg i går. Det kan få konsekvenser for hans rolle som hovedaksjonær i Queens Park Rangers. Foto: Ady Kerry, EPA/Scanpix
QPR-EIER: Renault-sjefen Flavio Briatore trakk seg i går. Det kan få konsekvenser for hans rolle som hovedaksjonær i Queens Park Rangers. Foto: Ady Kerry, EPA/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media