Renere enn sitt rykte

VALKENBURG (Dagbladet): To timer før proff-VM var over, dro fjorårets amatørvinner Kurt Asle Arvesen den norske trøya over hodet. Konkurransen ble for tøff.

Men Kurt Asle tror ikke han tapte for en gjeng bloddopede pedaltråkkere.

- Jeg kjenner meg ikke igjen i alle skriveriene om et sykkelmiljø fullt av doping. Proffverdenen er mye bedre enn sitt rykte, sier Kurt Asle Arvesen.

Etter landeveisgullet under fjorårets U23-VM, mottok Arvesen flere profftilbud. Han valgte å fortsette som amatør for norske Bjørgvin til september.

Da ble han yrkessyklist for italienske Asics - der han er lagkamerat med gårsdagens bronsevinner, Michele Bartoli.

Feil signaler

Arvesen betviler ikke at det finnes toppsyklister som benytter seg av ulovlige hjelpemidler. Men han er overbevist om at omfanget er langt mindre enn rapportene fra årets Tour de France ga inntrykk av.

- Det som kom fram i mediene, var sterkt overdrevet, mener Arvesen.

Som frykter for effektene av den dårlige PR-en sykkelsporten fikk i Frankrike denne sommeren.

- Det er ikke bra for rekrutteringen når det fokuseres mye mer på doping-avsløringene enn på han som faktisk vant.

Kurt Asle Arvesen håper likevel at de norske pedalprestasjonene de siste sesongene kan sette ny fart i norsk sykkelsport.

- Jeg håper at Thor (Hushovd) og jeg kan bidra til økt rekruttering i Norge, og at vi kan vise at sykling er en flott idrett, sier Arvesen.

Ga opp

I går VM-debuterte Kurt Asle Arvesen blant de store proff-gutta. Og fikk merke tempoet langt inn i lårmuskulaturen. Seks runder før slutt måtte feltets eneste nordmann gå i tørrdokk. Da hadde han kjempet seg gjennom ni runder og drøyt 15 mil i regn og blåst.

- Denne konkurransen ble et nummer for stor for meg, innrømmer Kurt Asle mens han sitter tørt og godt på hotellet og følger de siste to timene av VM-rittet.

Han prøver seg igjen i VM på «hjemmebane» i Italia neste sesong.

FOR TØFT:</B> Han klarte ikke å holde følge med de garvede syklistene i proff-VM i går: Kurt Asle Arvesen