BLE OPERERT: Langrennsløper Kristian Tettli Rennemo har fått grønt lys til å fortsette satsingen av landslagslegene. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
BLE OPERERT: Langrennsløper Kristian Tettli Rennemo har fått grønt lys til å fortsette satsingen av landslagslegene. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

Rennemo går VM og Tour de Ski med hjertefeil

Ble operert etter trøbbel på Beitostølen.

Kristian Tettli Rennemo har fått påvist en hjertefeil, men langrennsløperen satser likevel mot Tour de Ski og VM.

- Å få beskjeden om at jeg hadde en rytmeforstyrrelse i hjertet, var et slag i trynet. Jeg ble paff, sier Rennemo til Adresseavisen.

Han fikk problemer mot avslutningen av 15-kilometeren under åpningshelgen på Beitostølen i midten av november.

- Jeg måtte roe litt ned og vurderte å stoppe. Der og da var jeg ikke redd. Etter en lang nedoverbakke normaliserte hjerterytmen seg, og jeg gikk for full tresten av løpet, forteller Rennemo, som ble nummer tolv.

Han opplevde noe lignende under en O2-test i høst. Etter rennet på Beitostølen ble han sjekket av en hjertespesialist.

Trønderen ble operert i Bergen sist fredag. Legene forsøkte å fremprovosere rytmefeilen, men lyktes ikke.

- Selvfølgelig hadde det beste vært om de hadde funnet fram til feilen. Da hadde jeg også blitt kvitt problemet en gang for alle. Uansett fikk noen av de beste spesialistene i Norge undersøkt hjertet mitt, og de sa med stor sikkerhet at rytmeforstyrrelsen jeg har, ikke er farlig, sier han.

Landslagslege Knut Gabrielsen sier Rennemo kan trene for fullt.

- Kristian har hatt to episoder og er utredet for det. Det er snakk om en ufarlig rytmeforstyrrelse i hjertet. Det kan være ubehagelig, sier legen til Adresseavisen.

Rennemo skulle opprinnelig ha gått flere verdenscuprenn før jul, men må nøye seg med tre renn under skandinavisk cup på Sjusjøen. Ifølge avisen åpner han for å gå Tour de Ski, og han har fortsatt mål om å komme til VM i Val di Fiemme.

(NTB)