ÅRSBESTE I SISTE STEVNE: Og her setter Margrethe Renstrøm ny norsk rekord i lengde under EM i friidrett i Barcelona 2010 med ett hopp på 6.68m. 
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
ÅRSBESTE I SISTE STEVNE: Og her setter Margrethe Renstrøm ny norsk rekord i lengde under EM i friidrett i Barcelona 2010 med ett hopp på 6.68m. Foto: Cornelius Poppe / ScanpixVis mer

Renstrøm med årsbeste

I årets aller siste stevne.

Lengdehopperen Margrethe Renstrøm har hatt en problematisk sesong, men i et stevne i Warszawa tirsdag hoppet hun 6,53 meter og satte årsbeste i hennes trolig siste stevne for sesongen i år.

 Renstrøm har slitt med sykdom og dårlig helse gjennom det meste av sesongen. Hun fikk påvist lungebetennelse i juli, noe som gjorde at hun mistet muligheten til å kvalifisere seg for VM i Daegu.

Men nå er Renstrøm frisk igjen, og hun fikk vist i Warszawa at hun fortsatt er i stand til å hoppe langt.

- Det var et veldig oppløftende resultat Margrethe oppnådde i Warszawa. 6,53 meter er bra, slo sportssjef Ronny Nilsen fast overfor NTB onsdag.

Det var slovakiske Jana Veldakova som vant lengdekonkurransen tirsdag kveld med et hopp på 6,55 meter.

Renstrøm innledet konkurransen med 6,11 meter. Etter et dødt hopp økte hun i tredje omgang til 6,26 meter. Deretter ble det to nye døde hopp, før hun slo til med 6,53 meter i aller siste omgang.

Margrete Renstrøm satser for fullt mot EM i Helsingfors og OL i London neste år. Hun holder den norske rekorden i lengde med 6,68 meter. Den lengden oppnådde hun i EM i Barcelona i fjor sommer.

Det var også Renstrøm som slettet Berit Berthelsens legendariske rekord på 6,56 meter fra 1968. Den rekorden slo Renstrøm under NM på Lillehammer i 2009, da hun klarte 6,64 meter.

(NTB)