Renstrøm skjerpet seg og hoppet seg nærmere OL

Tok seg til EM-finale i siste forsøk.

SKJERPET SEG: Margrethe Renstrøm tok seg sammen etter to døde hopp i lengdekvalifiseringen, klarerte grensa på 6,65 og klarte samtidig B-kravet til OL i London. Foto: Lise Åserud/NTB scanpix
SKJERPET SEG: Margrethe Renstrøm tok seg sammen etter to døde hopp i lengdekvalifiseringen, klarerte grensa på 6,65 og klarte samtidig B-kravet til OL i London. Foto: Lise Åserud/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HELSINKI/OSLO (Dagbladet): Margrethe Renstrøm har slitt med en skade i foten siden åpningsstevnet på Bislett 21. mai, og har siden hatt problemer med å få teknikken til å stemme.

Lengdehopperen noterte seg blant annet for seks døde hopp under Bislett Games for tre uker siden, og var også ille ute å kjøre under onsdagens kvalifisering i EM i Helsinki.

Etter to døde hopp innledningsvis hadde 27-åringen, som for tre år siden slo Berit Berthelsens seiglivede norske rekord, presset på seg.

- Jeg liker å skape litt spenning, men må samtidig innrømme at denne kvalifiseringen ble litt vel nervepirrende, fleiper hun overfor NTB.

- Jeg hadde motvind i de to første hoppene mine, så det var nok årsaken til at det gikk galt. I det tredje hoppet var det medvind, og da fikk jeg det til mye bedre, sier hun.

Hun klarterte den direkte kvalikgrensa på 6,65 med én centimeter, og var dermed lengst sammen med Karen Melis Mey fra Tyrkia og Éloyse Leseur fra Frankrike. Etter at samtlige utøvere hadde vært i aksjon, viste det seg at 6,29 hadde holdt.

- Etter at jeg flyttet tilløpet halvannen fot tilbake før det siste hoppet, tenkte jeg bare på å kline til, for jeg visste jeg hadde en del å gå på, slik at det ikke skulle bli dødt. Jeg sikret i alle fall ikke?, forklarer Renstrøm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer