Renstrøm skjerpet seg og hoppet seg nærmere OL

Tok seg til EM-finale i siste forsøk.

SKJERPET SEG: Margrethe Renstrøm tok seg sammen etter to døde hopp i lengdekvalifiseringen, klarerte grensa på 6,65 og klarte samtidig B-kravet til OL i London. Foto: Lise Åserud/NTB scanpix
SKJERPET SEG: Margrethe Renstrøm tok seg sammen etter to døde hopp i lengdekvalifiseringen, klarerte grensa på 6,65 og klarte samtidig B-kravet til OL i London. Foto: Lise Åserud/NTB scanpixVis mer

HELSINKI/OSLO (Dagbladet): Margrethe Renstrøm har slitt med en skade i foten siden åpningsstevnet på Bislett 21. mai, og har siden hatt problemer med å få teknikken til å stemme.

Lengdehopperen noterte seg blant annet for seks døde hopp under Bislett Games for tre uker siden, og var også ille ute å kjøre under onsdagens kvalifisering i EM i Helsinki.

Etter to døde hopp innledningsvis hadde 27-åringen, som for tre år siden slo Berit Berthelsens seiglivede norske rekord, presset på seg.

- Jeg liker å skape litt spenning, men må samtidig innrømme at denne kvalifiseringen ble litt vel nervepirrende, fleiper hun overfor NTB.

- Jeg hadde motvind i de to første hoppene mine, så det var nok årsaken til at det gikk galt. I det tredje hoppet var det medvind, og da fikk jeg det til mye bedre, sier hun.

Hun klarterte den direkte kvalikgrensa på 6,65 med én centimeter, og var dermed lengst sammen med Karen Melis Mey fra Tyrkia og Éloyse Leseur fra Frankrike. Etter at samtlige utøvere hadde vært i aksjon, viste det seg at 6,29 hadde holdt.

- Etter at jeg flyttet tilløpet halvannen fot tilbake før det siste hoppet, tenkte jeg bare på å kline til, for jeg visste jeg hadde en del å gå på, slik at det ikke skulle bli dødt. Jeg sikret i alle fall ikke?, forklarer Renstrøm.

Samtidig hoppet hun seg trolig til OL i London da hun også gikk klar av B-kravet. I utgangspunktet kreves det at utøveren må gjøre det tre ganger i løpet av det siste året, men med en grei finale, burde saken være klar. A-kravet, som garanterer OL-plass, er på 6,75.

- Det heter seg vel at jeg skal ha vært over B-kravet tre ganger for å komme med i OL-troppen. Vi får se hva dette ender med. Det beste hadde vært om jeg kan hoppe over A-kravet på 6,75 meter. Det er en lengde jeg føler jeg kan ha inne, men kanskje ikke akkurat her, sier Renstrøm.