Renstrøm slo 41 år gammel lengderekord

Tuktet Berit Berthelsens 6,56 med åtte centimeter.

REKORDHOPP: Berit Berthelsens 6,56 hadde stått som norsk rekord i lengde på kvinnesiden inntil Margrethe Renstrøm hoppet 6,64 under NM på Lillehammer.Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
REKORDHOPP: Berit Berthelsens 6,56 hadde stått som norsk rekord i lengde på kvinnesiden inntil Margrethe Renstrøm hoppet 6,64 under NM på Lillehammer.Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Margrethe Renstrøm hoppet seg inn i friidrettshistorien da hun lørdag slettet Berit Berthelsens legendariske lengderekord.

I det eneste gyldige hoppet Renstrøm hadde i NM-konkurransen i lengde på Stampesletta, dro hun til med 6,64 meter, og dermed gikk Berthelsens 6,56 meter fra 1968 ut av rekordlistene en gang for alle.

Ved siden av NM-gull og VM-plass, fikk Renstrøm også vel 180.000 kroner i rekordbonus, og hun hoppet seg rett inn som en svært het kandidat til å vinne kongepokalen for kvinner.

- En drøm er blitt til virkelighet, jublet Tjalve-jenta etter rekordhoppet som egentlig var et sikringshopp.

- De to første hoppene mine i denne konkurransen var døde. Derfor måtte jeg sikre litt i tredje omgang for å komme med videre, men så veldig sikring var det kanskje ikke, sa den ferske norgesrekordholderen til NTB.

- Jeg visste vel at jeg var i stand til å kunne hoppe opp mot 6,50 meter, men at det skulle bli rekord er litt overraskende, selv om jeg må innrømme at jeg tenkte på rekorden før jeg startet, sa hun. Rett til BerlinVed siden av å slette den legendariske rekorden hoppet hun seg også rett til Berlin og VM som starter 15. august.- VM-plass hadde jeg absolutt ikke tenkt på, men jeg var klar over at jeg kunne gjøre en bra innsats og hoppe langt med klaff. Jeg perset til 6,42 meter i et stevne i Østerrike for 14 dager, og da fortalte meg at formen var bra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer